Izvor: Kurir.rs
26.12.2023 u 18:04
1

ZALUŽNI OTKRIO SVOJU NAJVEĆU GREŠKU, NAJAVIO I PREDAJU AVDIJIVKE: „Važno da sačuvamo ljude, a ne teritoriju“

Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni potvrdio je da je ruska vojska zauzela Marjinku i izjavio da taj grad više ne postoji.

Ukrajinske snage, navodi Zalužni, povukle su se sa zapadne periferije grada i ponegde ukopale oko Marjinke, a ponegde malo dalje. Zalužni je takođe prokomentarisao veliku ofanzivu ruske vojske na Avdijivku koju je uporedio sa Bahmutom.

– Ne treba da se pravi nekakva predstava ili žalost oko određenog lokaliteta. Vođenje vojnih operacija podleže svojim zakonima koji ne zavise od toga hoće li se to dopasti poslanicima ili novinarima. Neprijatelj ima priliku da koncentriše svoje snage u određenom smeru i mogu za dva-tri meseca da učine ono što se dogodilo sa Bahmutom – navodi Zalužni.

Zalužni je naglasio da je glavnom štabu važno da sačuva vojnike, a ne teritorije.

– Svaki komad zemlje nam je drag i branićemo ga tačno onoliko koliko imamo snage. Ako snage nema dovoljno, spasićemo ljude, a onda ćemo ga ponovo preuzeti – rekao je Zalužni.

DRON SNIMIO POSLEDNJE MOMENTE BITKE ZA MARJINKU: Žestoka BORBA, pucaju jedni na druge sa 2 metra (VIDEO)

Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine rekao je i da se prevario kad je mislio da će veliki gubici zaustaviti rusku invaziju.

– Jedna od mojih najvećih grešaka je što sam verovao da gubici koje smo naneli neprijatelju može da ih zaustavi. Toliki broj gubitaka bi zaustavio svaku zemlju, ali ne i Rusku Federaciju. To je nažalost odnos Ruske Federacije prema vlastitom narodu – rekao je Valerij Zalužni i dodao da mu je sada teško da predvidi koji će gubici naterati Rusku Federaciju da stane.

Zalužni je rekao i da će vojna strategija za 2024. godinu biti drugačija i da je plan da se deluje efikasnije i da se čuvaju životi vojnika.

– Pronašli smo probleme i našli negde možda 90 posto rešenja za ta pitanja koja se moraju rešiti. Radimo na tome i naši se partneri apsolutno slažu s nama – rekao je vrhovni komandant.

Zalužni je uveren da Oružane snage Ukrajine neće imati problema s oružjem jer će Zapad nastavi da ih snabdeva, a povećaće se i vlastita proizvodnja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZALUŽNI OTKRIO SVOJU NAJVEĆU GREŠKU, NAJAVIO I PREDAJU AVDIJIVKE: „Važno da sačuvamo ljude, a ne teritoriju“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter