Izvor: Kurir.rs
30.07.2022 u 13:30
0

DRŽAVNI SEKRETAR SAD OPIRE SE KONGRESU I ZELENSKOM: Blinken ne želi da Rusiju proglasi sponzorom terorizma

Američki državni sekretar Entoni Blinken opire se pozivima Kongresa te zemlje i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da prizna Rusiju kao „državnog sponzora terorizma“, piše Njujork tajms. 

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov skrenuo je pažnju Entoniju Blinkenu da američke sankcije „samo komplikuju globalnu situaciju sa hranom“!

– Već nekoliko nedelja, Blinken je pod pritiskom da zvanično proglasi Rusiju ‘državnim sponzorom terorizma’… Ali uprkos emotivnoj privlačnosti [termina], Blinken se opire potezu koji bi ga mogao primorati da uvede sankcije sa Rusijom – piše list. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ranije je Senat SAD usvojio rezoluciju kojom se od Stejt departmenta poziva da prizna Rusiju kao „državnog sponzora terorizma“, prenosi Ridus. Napominje se da je rezolucija samo savetodavne prirode i da nije obavezujuća. Ovom koraku prethodio je apel Zelenskog, koji je od američkog lidera Džoa Bajdena zatražio da Ruskoj Federaciji da status „sponzora terorizma“. Vojni ekspert Vasilij Dandikin smatra da samo UN imaju pravo da donose takve odluke, ali se to tamo neće dogoditi, prenosi TASS.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter