Izvor: SPUTNIK
01.03.2024 u 14:24
0

DUMA PROZIVA BERLIN, DA LI ĆE ŠOLC PROMENITI STAV: Bundesver bez komentara, NE KRIJU STRAH za KRIMSKI most

Predsednik Dume Vjačeslav Volodin smatra da Berlin, nakon što je objavljeno da su oficiri nemačke vojske razmatrali planove za napade na Krimski most, treba da razjasni stvari.

„Obelodanjeni snimak razgovora obavezuje rukovodstvo Nemačke da objasni sledeće: 1. Kojim odlukama Nemačke su se rukovodio kadar Bundesvera kada je razmatrao planove za napad na Rusiju? 2. Da li će biti kažnjeni? I kako? 3. Da li za to znaju poslanici Bundestaga? 4. Da li Šolc shvata da tako nešto od Rusije zahteva da izvede uzvratne napade? „, napisao je Volodin na Telegramu.
U Ministarstvu odbrane Nemačke odbili su da prokomentarišu za Sputnjik ove navode.
„Ne komentarišemo pisanja medija“, navodi se u odgovoru na pitanje Sputnjika.
Prethodno je glavni urednik Sputnjika i RT Margarita Simonjan objavila da poseduje audio snimak na kojem visoko pozicionirani oficiri nemačkog Bundesvera razmatraju udare na Krimski most.
„Nešto veoma interesantno su mi dali prijatelji iz vojske baš tog dana kada je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da NATO ne učestvuje i neće učestvovati u ukrajinskom sukobu. Tako zanimljivo štivo i snimak da baš želim da ga objavim. Da obradujem pratioce. Na tom snimku visoki oficiri nemačke vojske razmatraju kako će bombardovati (pažnja!) Krimski most. I kako da to što lukavije urade kako bi njihov Šolc mogao da nastavi da priča kako s tim nema nikakve veze“, napisala je Simonjan.
Prema njenim rečima, na snimku koji traje 40 minuta oficiri Bundesvera pominju i vojnike SAD i Velike Britanije uzgred govoreći kako oni odavno direktno učestvuju u sukobu.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter