Izvor: Blic.rs
26.04.2023 u 11:11
0

„SHVATATE LI ŠTA NAS ČEKA 2035. GODINE?“ Nuklearno oružje, izgradnja novih ostrva…

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli pozvaće Kinu da prizna svoje „najveće vojno jačanje u mirnodopskim vremenima“ te upozori na rizike novog „Hladnog rata“ s Pekingom.

KINA KAŽE DA JE TO NJEGOV LIČNI STAV: Kineski ambasador pozvan na razgovor u francuski MSP zbog izjave o Krimu

– Pozivam Kinu da bude jednako otvorena u pogledu doktrine i namere iza svoje vojne ekspanzije jer je transparentnost sigurno u svačijem interesu, dok tajnovitost može samo da poveća rizik od tragične pogrešne procene – navodi su njegovog govora.

Ipak, on će takođe da potvrdi da Britanija mora da nastavi da radi sa Kinom, uprkos „gnušanju“ koje može da oseća prema „gulazima“ u regionu Sinđan.

U potezu koji će verovatno da razljuti ‘jastrebovski“ deo Konzervativne stranke, Kleverli bi trebao da kaže da bi izolacija Kine značila izdaju britanskih interesa.

– Bilo bi jasno i lako – možda čak i zadovoljavajuće – za mene da objavim novi hladni rat i kažem da je naš cilj da izolujemo Kinu. Jasno, jednostavno, zadovoljavajuće – i pogrešno. Jer to bi bila izdaja naših nacionalnih interesa i namerno nerazumevanje savremenog sveta – reći će Kleverli.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter