Izvor: Kurir.rs
04.01.2023 u 11:31
0

„SUDBINA ERDOGANA NIJE VIŠE U NJEGOVIM RUKAMA“: Stručnjak otkrio šta će se dešavati na predstojećim izborima u Turskoj!

Prema anketama, Erdogan je u ozbiljnim političkim problemima, a AKP jedva dobija 30 odsto podrške.

U Turskoj će 23. juna biti održani i predsednički i parlamentarni izbori. Oni će nesumnjivo biti jedni od najvažnijih izbora u svetu ove godine.

ERDOGAN SUTRA SA PUTINOM I ZELENSKIM: Razgovor o rešavanju ukrajinske krize

Takođe, po prvi put otkako je Erdoganova konzervativna Partija pravde i razvoja došla na vlast 2002. godine, postoji ozbiljna perspektiva političkih promena.

Prema anketama, Erdogan je u ozbiljnim političkim problemima, a AKP jedva dobija 30 odsto podrške.

Vojislav Lalić, nekadašnji dopisnik Tanjuga iz Turske je tokom medijskog istupanja otkrio da li predsednik Redžep Tajip Erdogan može da izgubi podršku, pre svega zbog ekonomske krize.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Erdoganovu sudbinu će ovoga puta dosta puno odrediti opozicija. Njih 6 po prvi put su uspeli da se nađu za istim stolom. To su male partije, ali kada se sve skupa spoje one mogu da mu nanesu težak udarac. One su postigle dogovor da promene sistem vladavine – rekao je Lalić i dodao:

– Kao što je poznato Erdogan je uveo predsednički sistem i kako neki kažu on se ponaša kao izabrani sultan. Svoje poluge vlasti drži u svojim rukama. Opozicija se dogovorila da ako pobedi, vratiće ponovo parlamentarni sistem. Turska na primer nema premijera jer je to mesto Erdogan ukinuo posle promene ustava.

On se potom i osvrnuo na najveći problem sa kojim se trenutno opozicione partije bore.

Problem kod opozicionih partija je što još uvek ne mogu da se dogovore oko kandidata za šefa države. Najčešće se pominje gradonačelnik Istanbula Imamoglu, međutim oko njega nema jedinstva. Erdoganu bi ovoga puta najviše mogla da pomogne opozicija, ukoliko se ne dogovore – rekao je Lalić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter