Izvor: Tanjug
22.09.2022 u 18:39
0

Erdogan pozdravio razmenu ruskih i ukrajinskih zarobljenika: „Važan korak ka okončanju rata!“

 Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je razmena zarobljenika koju su sprovele Rusija i Ukrajina, a u kojoj je učestvovalo blizu 300 ljudi i uz posredovanje Turske, važan korak ka okončanju rata, izvestila je turska televizija NTV.

Među razmenjenima, pet visokih ukrajinskih komandanata stiglo je u Tursku, gde će ostati do kraja rata, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je „velike heroje“, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako se navodi u izveštaju NTV, Erdogan je novinarima u Njujorku rekao da je do razmene došlo kao rezultat diplomatskog napora koji je vodio sa Zelenskim i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Turska je sada dobila rezultat svog verovanja u moć dijaloga i diplomatije“, rekao je on na kraju posete Sjedinjenim Državama.

Članica NATO Turska ima bliske veze i sa Rusijom i sa Ukrajinom i pokušava da balansira odnose kroz rat, odbacujući zapadne sankcije Moskvi, a istovremeno kritikujući ruski napad na Ukrajinu i snabdevajući Kijev naoružanim bespilotnim letelicama, navodi Rojters.

ERDOGAN PORUČIO SVETSKIM LIDERIMA: Ako hoćete da zaustavite rat i krizu razgovarajte sa Putinom

„Ova razmena zarobljenika, koja je obavljena uz posredovanje Turske, važan je korak ka okončanju rata“, kazao je Erdogan.

Dodao je da će nastaviti njihove napore za postizanje mira i stabilnosti u budućnosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter