Izvor: happbsc
27.03.2024 u 14:29
0

EVROPA UKRALA RUSKE PARE: EU zadržava pet milijardi evra od zamrznute ruske imovine

Evropska unija odlučila je da zadrži pet milijardi evra prihoda od zamrznute ruske imovine kako bi platila pravne sporove sa Rusima, objavilo je izdanje „Politiko“, pozivajući se na dokumenta, prenosi Sputnjik.

MASAKR U MOSKVI DIKTIRAN IZ LONDONA I VAŠINGTONA: Rusija na putu da otkrije ceo lanac učesnika i „režisera“ krvoprolića u Podmoskovlju

„Euroklir (sistem za obračune i kliring) dobio je dozvolu da zadrži prihode, dobijene od ulaganja (ruske imovine) u 2022. i 2023. godini. Pet milijardi evra je bafer koji će omogućiti plaćanje tekućih i potencijalna potraživanja u Rusiji ili drugde“, navodi se u objavi.

Ukrajina upozorava da Rusija minira njene granice cilindričnim kasetnim bombama

Rusija koristi cilindrične fragmentacione kasetne vazdušne bombe SHOAB-0,5 u pograničnim regionima Ukrajine objavila je Državna služba za vanredne situacije na Fejsbuku, prenosi Tanjug.

„Neprijatelj njima daljinski minira našu zemlju. Izgledaju kao male srebrne lopte. Njihov izgled može privući pažnju dece. Zato upozorite svoje najmilije na opasnost“, upozorila je Služba za vanredne situacije.

Kako se navodi u saopštenju, Ruska Federacija koristi takve kasetne bombe u pograničnim regionima Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter