Izvor: Sputnjik
09.01.2023 u 08:57
0

FRANCUSKI POSLANIK SAOPŠTIO: Evropska unija uskoro počinje pregovore o isporukama ruskog gasa

Evropske države shvataju da je njihova strategija izbegavanja kontakta sa Rusijom nemoguća na duže staze, ističe Marijani.

Evropska unija će uskoro početi pregovore o isporukama ruskog gasa, saopštio je francuski poslanik Tjeri Marijani u intervjuu listu „Izvestija“.

– Mislim da će pregovori o isporuci ruskog gasa početi narednih nekoliko meseci. Evropske prestonice se trenutno previše plaše da će izazvati nezadovoljstvo Vašingtona ili da će biti mete ucena ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog – rekao je on.

Poslanik je skrenuo pažnju da je zima u evropskim zemljama prilično blaga. Prema njegovim rečima, stanovništvo još nije pogođeno restrikcijama struje.

PODOLJAK TVRDI: Rusija je već spremna za bekstvo sa Krima

Ali, kako ističe Marijani, evropske države shvataju da je njihova strategija izbegavanja kontakta sa Rusijom nemoguća na duže staze.

– Tečni prirodni gas je skup, pronađene alternative još nisu efikasne, a grupna kupovina izgleda ne funkcioniše – dodao je poslanik.

Prema rečima poslanika, Evropska komisija se zalaže za prestanak kupovine ruskih energetskih resursa. On je pojasnio da je do februara prošle godine Evropska unija bila zavisna od ruske struje 25 odsto, a od gasa 40 odsto.

On je dodao da nas ova situacija podseća da je „Ruska Federacija naš sused i da dugoročno moramo da obnovimo odnose sa Moskvom“, uveren je parlamentarac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter