Izvor: Kurir.rs / Index.hr
07.04.2022 u 12:13
0

Finska udarila na Rusiju! Zaplenila ruske umetnine u vrednosti od 42 miliona evra! (FOTO)

Finska carinska služba je danas saopštila da je zaustavila povraćaj umetnina vrednih oko 42 miliona evra u Rusiju zbog sankcija EU i najavila da će se o tome kako dalje da postupa savetovati s Briselom.

Carinske službe zaplenile su proteklog vikenda tri transporta slika, skulptura i antikviteta koji su bili na pozajmici muzejima u Italiji i Japanu, a povraćaj se obavljao preko Finske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sami Rakšit iz Finskih carina rekao je da se umetnine smatraju luksuznom robom i podležu sankcijama koje je EU donela protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu.

Vlasništvo su Državnog muzeja lepih umetnosti Puškin.

Zaplenjene umetnine i dalje su rusko vlasništvo i biće čuvane pod nadzorom Finske agencije za baštinu, rekli su carinici.

Ruska novinska agencija Moskva citirala je rusko ministarstvo kulture, koje je izvestilo da su umetnine bile na pozajmici u Italiji iz zbirke vodećih ruskih muzeja kao što su Ermitaž i Carskoje selo u Sankt-Peterburgu i iz moskovske galerije Tretjakov.

Umetnine koje su bile na povratku iz Japana vlasništvo su Državnog muzeja lepih umetnosti Puškin.

Finska carina sumnjiči desetak ljudi za kršenje sankcija. Prošlog meseca dva muzeja u Milanu rekla su da su spremna da vrate nekoliko pozajmljenih umetnina ruskim muzejima koji su zatražili prevremeni povrat.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74


PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter