Izvor: Alo.rs
19.01.2024 u 17:59
0

FORMIRA SE NOVI SVETSKI POREDAK? Visoki američki zvaničnik otkrio detalje, mnogi mu se smeju

SAD i druge zemlje imaju priliku da utiču na to kakav će biti svetski poredak koji se formira, a jedan deo strategije je i navodne  „zaštita od ruske agresije“, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

„TREBALO JE DA MI KAŽE ZA OPERACIJU, POGREŠNO JE PROCENIO“: Bajden iskreno o drami sa šefom Pentagona

– Zaista se formira neka vrsta novog svetskog poretka. U svakom slučaju, svetski poredak se uvek razvija i razvijao se od momenta okončanja Drugog svetskog rata. Došli smo do kraja jedne ere i početak druge. Imamo mogućnost da utičemo na to kako će izgledati taj novi svetski poredak, nova era.

I, shodno tome, možemo da promenimo, nekako prilagodimo postojeće institucije, temelje odlazeće ere i da u sledeću eru ponesemo najvrednije principe, rekao je Salivan na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

– Postoje i geoekonomska pitanja. Ovaj prelazni period takođe zahteva da se da reč, mogućnost da utiču na situaciju državama koje ranije nisu imale takvu mogućnost. Na primer, ove godine je Afrička unija ušla u G20. Čini mi se da je ovo jedan primer koraka u pravom smeru, rekao je savetnik predsednika SAD.

On je istakao da je jasno da nova realnost nije jednostavna – velike sile se međusobno takmiče, ali su istovremeno međusobno povezane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter