Izvor: ALO
21.03.2024 u 20:14
1

FRANCUSKE TRUPE KRENULE KA UKRAJINI: Ruski obaveštajac otkrio detalje akcije

Šef ruske obaveštajne službe, Sergej Nariškin, saopštio je da Francuska priprema kontingent od 2000 vojnika i oficira za slanje u Ukrajinu. Toliko – samo u prvoj fazi.

Neki izvori javljaju da su francuski vojnici već stigli sa dva aviona u Sofiju i da kreću ka ukrajinskoj granici.

Direktor moskovskog Centra za proučavanje vojno-političkih sukoba Andrej Klincevič tim povodom je rekao:

POZNATO ŠTA SU RUSI GAĐALI U KIJEVU: Rakete su imale samo JEDAN CILJ

„Tih 2000 čini šest motorizovanih četa. Plus nekoliko inženjerijskih, što sugeriše da će Francuzi utvrđivati svoje borbene položaje. Kontigent će imati i četu za podršku, koja bi naknadno trebalo da obezbedi povećanje brojnosti francuskog kontingenta do 20.000 vojnika“.

Klincevič podseća na izjavu načelnika štaba francuskih kopnenih snaga generala Pjera Šila da su njegovi potčinjeni spremni da komanduju savezničkim snagama do 60 hiljada ljudi. I dodaje:

„To su zapravo dva kombinovana armijska korpusa, koja će se sastojati od vojnika iz evropskih armija. Najverovatnije će imati zadatak da zauzmu desnu obalu Dnjepra i obezbede opstanak Ukrajine na teritoriji na kojoj će se nalaziti“.

Klincevič naglašava da će te strane formacije biti legitimna meta za ruske udare:

„Uveren sam da će naučiti mnogo o sukobima visokog intenziteta za koje sada znaju samo iz udžbenika. Francuska i Velika Britanija deluju na osnovu bilateralnog sporazuma sa Kijevom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FRANCUSKE TRUPE KRENULE KA UKRAJINI: Ruski obaveštajac otkrio detalje akcije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter