Izvor: TANJUG
11.02.2024 u 16:22
0

FRANCUSKI PREDSEDNIK UPLAŠEN: Makron odložio posetu Ukrajini IZ BEZBEDNOSNIH RAZLOGA

Francuski predsednik Emanuel Makron odložio je dvodnevnu posetu Ukrajini koja je bila planirana za sledeću nedelju iz bezbednosnih razloga, saopštila je Jelisejska palata. Francusko-ukrajinski poslovni savet Medef International, koji je trebalo da bude održan tokom Makronove posete, takođe je odložen.

HAMAS OFANZIVAN: Napad na Rafu će staviti tačku na sve pregovore o taocima

Prvi čovek Francuske trebalo je da u Ukrajinu stigne u utorak i da prvo ode u „simboličnu posetu“ Odesi, gradu koji su delimično izgradili Francuzi, a potom i Kijevu. Na dnevnom redu odložene posete, kako piše „Ukrainska pravda“, bila je i važna ekonomska komponenta u vezi sa oporavkom Ukrajine.

Makron je trebalo da najavi stvaranje fonda u iznosu od 200 miliona evra za civilne projekte koje realizuju francuska mala i srednja preduzeća, kao i da zvanično da objavi imenovanje Francuske razvojne agencije (AFD) za koordinatora francuske pomoći Ukrajini.

Makron je ranije najavio da namerava da poseti Ukrajinu u februaru kako bi zaključio sporazum o „bezbednosnim garancijama“, ali tada nije spominjao konkretan datum posete. Dan ranije, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski razgovarao je sa Makronom o situaciji na bojnom polju i ukrajinskoj potrebi za oružjem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter