Izvor: SPUTNIK
19.03.2024 u 16:01
0

FRANCUZI HTELI TAJNO A RUSI SVE SAZNAJU: Pariz priprema kontingent za Ukrajinu, u prvoj fazi – 2.000 vojnika

Francuska već priprema za slanje u Ukrajinu vojni kontingent, rekao je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin. U prvoj fazi kontingent će brojati 2.000 vojnika, dodao je on.

Nariškin je istakao da ukoliko se francuska vojna jedinica bude našla u Ukrajini, postaće prioritetna legitimna meta ruskih vojnika.

„Francuski vojnici se boje da tako značajna vojna jedinica neće moći da neprimetno bude prebačena i stacionirana u Ukrajini. Time će ona postati prioritetna legitimna meta za ruske snage, što znači da ih čeka sudbina svih Francuza koji su ikada došli na teritoriju ruskog sveta sa mačem“, poručio je Nariškin.

Nariškin je dodao da su u francuskoj vojsci izuzetno zabrinuti zbog povećanog broja Francuza koji su poginuli u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, a na osnovu nezvaničnog saopštenja Ministarstva oružanih snaga Francuske, takve gubitke kakve sada trpi u Ukrajini, Pariz nije zabeležio od perioda rata u Alžiru (1954-1962) i francuska armija je primetno zabrinuta zbog ovog trenda.

On je naglasio da je samo u napadu ruskih snaga na privremeni punkt plaćenika kod Harkova 17. januara ubijeno na „desetine francuskih građana“, a od tada su takvi napadi „postali norma u ukrajinskom sukobu“.
Ruski zvaničkin je naglasio da francuske vlasti pažljivo skrivaju činjenicu da su njihovi vojnici angažovani u Ukrajini, a takođe i gubitke, zbog toga francuski resori jure u potrazi za rešenjem kako da sahrane poginule.
„Sve ovo zahteva odgovarajuće dokumentovanje, a dalja ‘dvostruka evidencija o smrti’, nosi rizik zbog tužbi nezadovoljnih rođaka“, ističe Nariškin.
Makron je krajem februara izjavio, nakon konferencije o podršci Kijevu, da su lideri zapadnih zemalja razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali da ne postoji saglasnost po tom pitanju, kao i da ništa nije isključeno u zavisnosti od razvoja situacije.
Nakon toga, ministar odbrane Sebastijan Lekorno izjavio je da ne može biti reči o slanju vojnika sa ciljem učešća u sukobima u Ukrajini.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter