Izvor: Tanjug
14.10.2022 u 19:22
0

Francuzi zabrinuti zbog kretanja ruske podmornice kod obala Bretanje: „U kontekstu rata i tenzija koje se stvaraju oko Ukrajine, dobija veoma poseban značaj“

 Ruska podmornica Novorosijsk primećena je kako plovi na površini mora kod obale Bretanje krajem septembra, a pratila ju je francuska mornarica, javila je francuska televizija BFM.

Operacija se odigrala 29. septembra u jeku rata koji je Vladimir Putin pokrenuo protiv Ukrajine, navela je francuska televizija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Podmornicu Novorosijsk, jurišni brod porinut od 2014. godine, koji je plovio u Biskajskom zalivu, a koga je pratio ruski tegljač Sergej Balk pratila je fregata Frem Normandija.

I britanski i španski ratni brodovi, takođe, su bili uključeni u praćenje kretanja podmornice.

Ono što je neobično jeste da se podmornica kretala po površini navodi francuska televizija.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je Ukrajinu i Zapad da ne sateraju njenog saveznika Rusiju u ćošak!

„Što, u kontekstu rata i tenzija koje se stvaraju oko Ukrajine, dobija veoma poseban značaj“, ukazao je Olivije Leba, pomorski prefekt Atlantika i komandant atlantske pomorske zone.

Tomas Vong, komandant Normandije, izjavio je za francuski list „Parizien“ da je to „klasičan aranžman utoliko što Biskajski zaliv odgovara našoj zoni odgovornosti i moramo da kontrolišemo vojne aktivnosti koje se tamo dešavaju“.

On je istakao da nije neuobičajeno da podmornice prolaze kroz Biskajski zaliv, između dve strateške tačke interesa, sa ciljem da regenerišu svoj potencijal.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter