Izvor: HAPPYBSC
26.01.2024 u 09:06
0

GLASINE DA JE UBIJEN NE PRESTAJU: Fotografija sugeriše da je ubijen u napadu na Krim, ključnu ulogu imao „Vagner“

Šef ruskih oružanih snaga Valerij Gerasimov već nekoliko nedelja nije viđen u javnosti, što je podstaklo sumnje da je general mrtav. Neproverene glasine o njegovoj smrti počele su da kruže u javnosti nakon što su korisnici društvenih mreža podelili fotografiju koja navodno prikazuje poruku koju je objavio ruski Telegram kanal „Obični carizam“ - Gerasimov, koji je bio na "komandnom mestu u blizini Sevastopolja u vreme napada, ubijen je u napadu na Krim". Međutim, mediji su objavili da pomenuti Telegram kanal nije postojao u vreme objavljivanja poruke, ali sumnju je probudila i činjenica da Kremlj sve vreme ćuti.

U tekstu pod naslovom „Gde je general Gerasimov i zašto je to važno?“, objavljenom prošle nedelje u Kijev Postu, penzionisani pukovnik američke vojske Džonatan Svit i bivši ekonomista Mark Tot napisali su da su, iako je sumnjivo da li je Gerasimov mrtav, njegova kontinuirana odsutnost s javne scene i dosadašnje ćutanje Moskve o njegovom statusu zanimljivi.

„NEMA ŠANSE PROTIV TRAMPA“: Niki Hejli gubi finansijere posle poraza u Nju Hempširu

„Čudno je“, napisali su autori, da Kremlj nije odgovorio na glasine kako je on ubijen na Krimu, s obzirom na to „koliko je daleko išao Kremlj negirajući smrt svog komandanta, admirala Viktora Sokolova, neposredno nakon napada raketom Storm Šedou na sedište Crnomorske flote 22. septembra prošle godine. Nastavak ćutanja u Kremlju potencijalno nešto govori.

Nestanak posle pobune grupe „Vagner“

Posle neuspele pobune paravojne grupe „Vagner“ primećeno je kako se Gerasimov nije pojavljivao u javnosti, ni na državnim medijima, niti u saopštenjima ministarstva odbrane. Šef paravojne formacije „Vagner“ Jevgenij Prigožin pokretanjem pobune tražio je hitnu smenu ministra odbrane Sergeja Šojgua i Gerasimova.

Nedugo nakon pobune, ministarstvo je potom objavilo snimak na kojem se vidi Gerasimov dok sluša izveštaj, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti od pomenute pobune. Više puta ga je javno optuživao i sam Prigožin upravo zbog loše vođstva ruske vojske i nedostatka municije za borce Vagnera. Čak je u više navrata tražio i njegovu smenu.

Tišina u Kremlju

Ipak, istraživanjem Njuzvika utvrđeno je da poruka koju je navodno objavio spomenuti Telegram kanal nije postojala u vreme pisanja. Ali, iako nema konkretnih dokaza koji bi ukazivali na to da je Gerasimov ubijen u napadu na Krimu, neki preispituju ćutanje Kremlja o tom pitanju, dve nedelje nakon događaja.

Gerasimov je poslednji put viđen u javnosti 29. decembra, kada je snimljen kako uručuje državne nagrade vojnom osoblju koje se „istaklo“ tokom zauzimanja do temelja razorene Marinke u ukrajinskoj regiji Donjeck, kako je izvestila ruska državna novinska agencija RIA Novosti. Od tada ga državni mediji više nisu citirali niti spominjali, niti je viđen u javnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter