Izvor: Kurir.rs
03.08.2023 u 15:32
0

HOROR NA GRČKIM PLAŽAMA: Zmija danima traumira kupače (VIDEO)

Na jednoj grčkoj plaži na ostrvu Evija velika zmija ozbiljno istraumirala kupače.

Nemila scena zabeležena je prema navodima lokalnih medija na plaži Almiropotamosa. Na snimku  sa ineterneta možemo videti da je u pitanju balkanski smuk, koji je bezopasna zmija, međutim, prisustvo velikog gmizavca kako se nalazi n na plaži uznemirilo je turiste.

Prema navodima lokalnih da zmija poslednjih dana često dolazi na plažu u blizini malog pristaništa. Predsednik mesne zajednice Hristos Gocis odmah je stigao i pokušao da uhvati zmiju koja je pobegla na stene.

40 GODINA U KAVEZU: Ozloglašeni ubica žrtve ZVERSKI mučio, mozak im vadio kašikom!

Smuk inače dostiže dužinu od 120 cm, ima malu glavu, maslinaste je boje sa crnim mrljama na leđima i belom na stomaku. Rep mu je veoma tanak i dostiže 30 cm tokom jesenjih i zimskih meseci.

Živi u šumama i sušnim predelima Albanije, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i na mnogim grčkim ostrvima kao što su Кrit, Evija, Кitira…

Njegova hrana uključuje male gmizavce, glodare, ptice… Smuk se ne smatra opasnom zmijom jer nema otrov, ali može napasti ljude ako je direktno ugrožen.

Ovo nije prvi put da turiste i meštane uznemiri prisustvo zmije.

Zamenik gradonačelnika snimio je pre nekoliko dana smuka koji je plivao pored njega.

Inače u grčkoj postoji 21 različita vrsta zmija, koja je pronađena na kopnu tako i na brojnim ostrvima u Grčkoj . Iako je preko 200 ostrva za sva su karakteristične identične vrste zmija.

unsplash aplikacija

 

Grčka je doma za neke od vrsta koje se jedino mogu naći tamo u Evropi. One su deo grčkog folklora i istorije. Neke od njih su Bosanska guja, Smuk, Belica,Šarka, Šargan, Peščani udav, Zamjur  Žuta morska zija i druge.  Iako izazivaju neprijatnost Grčka je svabako mesto gde ćete sresti zmije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter