Izvor: Kurir.rs/Beta
30.10.2022 u 18:45
0

I NAKON 15 GODINA NA VLASTI – PUN JE OPTIMIZMA: Netanjahu se nada povratku na mesto premijera, rast ekstremne desnice mu povećava šanse!

U Izraelu će 1. novembra biti održani peti parlamentarni izbori za manje od četiri godine na kojima učestvuje bivši premijer Izraela – Benjamin Netanjahu, kao vodja opozicije, u nadi da će se vratiti na vlast.

MINISTAR ODBRANE IZRAELA PORUČIO: Podržavamo Ukrajinu ali im nećemo isporučivati oružje!

Šanse da lider konzervativne partije Likud, Netanjahu, koji je najduže bio premijer u istoriji jevrejske države, ponovo bude na toj funkciji potencijalno povećava rast ekstremne desnice.

Netanjahuov rival je Jair Lapid, predsednik prelazne vlade obrazovane prošle godine od osam raznolikih stranaka, uključujući levičarske, desničarske, centrističke i prvi put u istoriji Izraela jednu malu islamsku arapsku stranku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za tu koaliciju je ključna bila težnja da se smeni Netanjahu i nije bilo ideološke povezanosti, pa se sada Lapid bori da preživi.

Netanjahu se nada da će prethodnih 12 godina koliko je uzastopno bio na vlasti, a ukupno 15, ubediti glasače da on jedini ima neophodno iskustvo da vlada zemljom iako mu se sudi za korupciju.

Ispitivanja javnog mnjenja pokazuju da će Likud biti najsnažnija partija u parlamnetu Knesetu, ali put do premijerske funkcije neće biti nimao lak, jer kao i ranije zavisi od toga da li će moći da obrazuje koaliciju sa najmanje 61 od ukupno 120 poslanika.

Za Netanjahua to znači savez sa partijama ultraortodoksnih Jevreja i ekstremnom desnicom savezom Verskim cionizam čija popularnost jača sudeći po ispitivnjima javnog mnjenja.

Lapidova stranka centra Ješ atid (Ima budućnosti) zaostaje za Likudom po anketama, a poznavaoci bliskoističnih prilika kažu da samo može da ujedini članove Kneseta koji se protive Netanjahuu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter