Izvor: Tanjug
26.04.2023 u 09:56
0

INDIJCI BESNI ZBOG KARIKATURE U „ŠPIGLU“: „Ovo je nečuveno, rasističko i neukusno!“ (FOTO)

Mnogi Indijci, uključujući i predstavnike vlade, kritikovali su karikaturu u nemačkom časopisu „Špigel“ za koju kažu da je rasistička i neukusna, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

Karikatura prikazuje oronuli indijski voz prepun putnika, koji se voze i u na vagonima, kako pretiče otmeni kineski voz na paralelnoj pruzi.

ERDOGANU POZLILO USRED INTERVJUA: Prekinut televizijski prenos – turski predsednik prebledeo i u bolovima (VIDEO)

Nemački list je time hteo da se osvrne na vest da je Indija pretekla Kinu kao najmnogoljudnija zemlja na svetu.

Indijci su na Tviteru optužili časopis da ima zastarelu percepciju Indije i da nije prepoznao napredak koji je ta zemlja postigla poslednjih decenija, navodi BBC.

-Bez obzira na vaš pokušaj ismevanja Indije, nije pametno da se kladite protiv Indije pod premijerom Narendrom Modijem. Za nekoliko godina indijska privreda biće veća od Nemačke- tvitovao je ministar Radživ Čandrasehar.

Kančan Gupta, viši savetnik u ministarstvu informisanja, poručio je da je karikatura „nečuveno rasistička“.

„Špigel“ zasad nije reagovao na kritike.

Iako se prenatrpani vozovi još mogu videti u mnogim delovima Indije, uložena su značajna ulaganja u poboljšanje željezničke mreže zemlje i njenih vozova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter