Izvor: Informer
30.11.2023 u 09:51
0

IZ DUBINA MORA DOLAZI RUSKA NEMAN: UZBURKALA mora, NATO BRODOVI će biti POJEDENI!

Oružani sukobi koji su u toku u različitim delovima sveta su, između ostalog, istakli značajnu ulogu dronova u savremenom ratovanju. Bespilotne letelice na daljinsko upravljanje postale su prilično čest prizor na bojnom polju, dok svetske sile poput Rusije i Sjedinjenih Država istražuju vojnu primenu podvodnih dronova.

Dok američka mornarica trenutno eksperimentiše sa podvodnim dronovima lansiranim sa podmornica, ona još nema ništa uporedivo sa ruskom strateškom bespilotnom podmornicom poznatom kao „Posejdon“, rekao je Vasilij Dandikin, vojni analitičar i penzionisani kapetan 1. ranga ruske mornarice.

Prema Dandikinu, „Posejdon“ je zaista „jedinstven” uređaj koji pomaže Rusiji da se zaštiti, i čije je otkrivanje zaista „uzbunilo” Sjedinjene Države i njihove saveznike.

– To je u suštini strateški podvodni dron, koji može da putuje do 10.000 km na kilometarskoj dubini, uz prilično veliku brzinu. On je na nuklearni pogon, praktično nepobediv i nosi ogromnu nuklearnu bojevu glavu, čiji se prinos meri u megatonima – primetio je Dandikin.

ZAHAROVA PREVARILA BUGARE KAO LIJA PILIĆE: ZATVORILI NEBO za NJU, a ona ipak DOŠLA pa ih još POSRPDNO PONIZILA!

On je takođe napomenuo, da Rusija razvija podvodne dronove koji se mogu koristiti za čišćenje mina, ali nije bio voljan da govori o ruskim „taktičkim napadnim bespilotnim letelicama“, jednostavno rekavši da su takve informacije poverljive.

Umesto da se hvali mogućnostima ruskih pomorskih bespilotnih letelica, Dandikin je sugerisao, da bi otkrića o bespilotnim letelicama koje Moskva ima na raspolaganju, trebalo da postanu neprijatna iznenađenja za neprijatelje zemlje.

Što se tiče upotrebe vojnih bespilotnih letelica uopšte, Dandikin je istakao, da ove letelice i dalje zahtevaju od ljudskih operatera da ih vode na daljinu, tvrdeći, da će se ovakvo stanje verovatno nastaviti godinama koje dolaze, bez obzira na to koliko napredna veštačka inteligencija postane.

– Ovo je budućnost upotrebe svih ovih dronova, kada se čovek, na neki način spoji sa mašinom, što je do nedavno, bilo samo u naučnofantastičnim filmovima – rezimira analitičar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter