Izvor: Kurir.rs
03.01.2024 u 18:31
1

PUTIN IZRAZIO SAUČEŠĆE IRANU: Izrael izveo strahovit udar

Sukob Izraela i Hamasa – 88. dan. Izraelski ministar odbrane navodi da su borbe na jugu Gaze i dalje intenzivne, dodajući da je na severu ostalo još nekoliko hiljada boraca Hamasa.

SJAJNE VESTI ZA RUSE IZ UKRAJINE: Ovo morate čuti

Izrelske odbrambene snage (IDF) nastavile su svoje operacije na jugu i u centralnim delovima Gaze, što je prema navodima palestinskih vlasti, dovelo do novih civilnih žrtava.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant kaže da će borbe na jugu Pojasa Gaze i dalje biti intenzivne, a da je samo nekoliko hiljada militanata Hamasa ostalo na severu palestinske enklave.

Tvrdi da ih je na tom području na početku sukoba bilo od petnaest do osamnaest hiljada.

Šef Hamasa Ismail Hanije rekao je da je taj pokret izneo svoj stav pregovaračima iz Katara i Egipta koji se zasniva na „potpunom prekidu agresije“ na Palestince.

– Taoci neće biti pušteni osim pod uslovima Hamasa – istakao je Hanije.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je da je 22.185 Palestinaca ubijeno u toj enklavi od 7. oktobra.

Zamenik lidera Hamasa Saleh el Aruri ubijen je u u napadu izraelske bespilotne letelice na južno predgrađe Bejruta. Prema navodima televizije pod kontrolom Hamasa, u napadu su poginuli i dvojica šefova Hamasovih Kasam brigada.

Libanski Hezbolah saopštio je da ubistvo Arurija neće proći bez „kazne“.

Privremeni premijer Libana Nadžib Mikati ocenio je da ubistvo Arurija ima za cilj da uvuče Liban u novu fazu konfrontacije u svetlu svakodnevnih napada na jug zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PUTIN IZRAZIO SAUČEŠĆE IRANU: Izrael izveo strahovit udar”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter