Izvor: BSC Happy
23.02.2023 u 17:39
2

STOLTENBERG PORUČIO „UZDRŽITE SE OD TAKVIH ISPORUKA“: NATO vidi znake da Kina MOŽDA planira slanje oružja Rusiji

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio Peking na posledice ako se Moskvi isporuči oružje.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da u alijansi vide znake da Kina razmatra i da možda planira da pošalje oružje Rusiji, ali to još nije učinila.

– Nismo videli nijednu isporuku smrtonosnog oružja iz Kine u Rusiju, ali smo videli znake da oni istražuju i možda planiraju da to urade – rekao je Stoltenberg za Rojters.

Generalni sekretar NATO-a pozvao je Kinu da se uzdrži od takvih isporuka.

Ranije je američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio Peking na posledice ako se Moskvi isporuči oružje. Radio Sputnjik je preneo i da se NATO plaši kineske „smrtonosne“ pomoći Rusiji.

U ODNOSIMA RUSIJE I KINE NEMA MESTA ZABRINUTOSTI: Amerika je najveći proizvođač ratova

Kasnije je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao da SAD, a ne Kina, neprekidno snabdevaju oružjem ratište ukrajinskog sukoba i da Vašington treba da prestane da širi dezinformacije i prebacuje odgovornost na druge.

Istovremeno, Vang Ji, šef kancelarije Komisije za spoljne poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, optužio je Zapad za dvostruke standarde u pitanju kineskog naoružanja Rusiji, pošto sam Zapad naoružava Ukrajina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, odgovarajući na pitanje o navodnim planovima da se Rusiji pomogne Kini oružjem, rekao da je Peking to odlučno demantovao i da se tome nema šta dodati.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “STOLTENBERG PORUČIO „UZDRŽITE SE OD TAKVIH ISPORUKA“: NATO vidi znake da Kina MOŽDA planira slanje oružja Rusiji”

  1. Norveški idiot, ne isporučuju ali bi mogli. Kakav idiotizam. A ceo svet naoružava Ukrajinu ali to je normalno. Gde je bio taj norge idiot 2014???

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter