Izvor: RT
25.11.2023 u 22:04
0

NOKAUT ARGENTINSKOG PREDSEDNIKA ZAPADU: ULAZIMO U BRIKS!

Prema nezvaničnim saznanjima, razmatra se pridruživanje organizaciji, a ukoliko bi Argentina krenula tim putem, verovatno ne bi izabrala aktivno učešće

Tim novoizabranog predsednika Argentine Havijera Mileja razmatra mogućnost pridruživanja BRIKS-u, javila je TNTV, pozivajući se na izvore u Milejevoj stranci.

„U ovom trenutku, deo tima za međunarodna pitanja, na čelu sa budućom ministarkom spoljnih poslova Dijanom Mondino, analizira mogućnost da krene putem pridruživanja BRIKS-u, ali uz ne baš aktivno učešće“, izvestio je ovaj TV kanal.

Poziv Argentini, kao i Egiptu, Iranu, Etiopiji, Ujedinjenim Arapaskim Emiratima i Saudijskoj Arabiji da od 1. januara 2024. godine postanu članice BRIKS-a, objavljen je na samitu te organizacije u Johanesburgu u avgustu.

Kao predsednički kandidat, Milej je više puta govorio protiv ulaska Argentine u BRIKS. Nakon njegove izborne pobede u nedelju, kandidat za mesto ministra spoljnih poslova Argentine Dijana Mondino rekla je za „RIA Novosti“ da se zemlja neće pridružiti EU 1. januara.

Ona, međutim, nije isključila mogućnost da će nove vlasti kasnije analizirati izglede za pristupanje ukoliko smatraju da je to od koristi za zemlju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter