Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 08:00
0

KANADA UVODI DODATNE SANKCIJE RUSIJI: Odgovor na „lažne referendume“

Kanadski premijer Džastin Trudo saopštio je da će njegova zemlja uvesti dodatne sankcije Rusiji, kao odgovor na „lažne referendume“, održane na ukrajinskim teritorijama pod kontrolom Moskve.

Kanadski premijer Džastin Trudo poručuje iz Londona: „Otava će nastaviti da pruža pomoć Kijevu u odbrani od Rusije!“

On je rekao da Kanada nikada neće priznati rezultate tih referenduma ili pokušaja nelegalne aneksije ukrajinskih teritorija od strane Rusije, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Trudo je napomenuo da Kanada aktivno sarađuje s međunarodnim partnerima i saveznicima i da zemlja namerava da uvede nove sankcije osobama i subjektima koji su učestvovali u ovom poslednjem pokušaju narušavanja ukrajinskog državnog suvereniteta i onima koji su odgovorni za ratna stradanja u Ukrajini.

– Nameravamo da uvedemo nove sankcije protiv osoba i subjekata koji su saučesnici u ovom najnovijem pokušaju podrivanja principa državnog suvereniteta i koji dele odgovornost za aktuelno besmisleno krvoproliće širom Ukrajine – naveo je Trudo u saopštenju.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao „farsu“, navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter