Izvor: Alo.rs
22.03.2024 u 17:08
0

KATASTROFALNE VESTI ZA ZELENSKOG: Kreće NOVA OFANZIVA, Rusija šalje 100.000 vojnika

Komandarnt Ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Pavljuk izjavio je da Rusija priprema 100.000 vojnika koji bi mogli da budu iskorišćeni za moguću novu letnju ofanzivu u Ukrajini.

Komandarnt Ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Pavljuk izjavio je da Rusija priprema 100.000 vojnika koji bi mogli da budu iskorišćeni za moguću novu letnju ofanzivu u Ukrajini.

– To neće nužno biti ofanziva. Možda će popuniti jedinice koje su izgubile borbenu sposobnost, ali postoji mogućnost da početkom leta imaju određene snage za vođenje ofanzivnih operacija  – rekao je Pavljuk, prenosi Rojters.

Podsetimo, danas je pokrenut masovni udar na ukrajinske energetske objekte, vojnoindustrijski kompleks, železnička čvorišta, arsenale naoružanja i lokacije na kojima su stacionirane ukrajinske snage i strani plaćenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kao rezultat napada, poremećeno je funkcionisanje industrijskih preduzeća koja proizvode i popravljaju oružje, vojnu opremu i municiju.

Pored toga, uništena je strana vojna oprema i municija dopremljena Ukrajini iz zemalja NATO-a, poremećeno je prebacivanje neprijateljskih rezervi na liniju fronta, a pogođene su jedinice ukrajinskih snaga i plaćenika u zonama odmora i oporavka.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter