Izvor: BSC Happy/Tanjug
30.07.2023 u 10:02
0

Kina optužila Ameriku da je Tajvan pretvorila u skladište municije

Kina je optužila Sjedinjene Države da su Tajvan pretvorile u skladište municije, nakon što je Bela kuća najavila novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara.

Kineska kancelarija za poslove sa Tajvanom izdala je saopštenje u kojem se izražava protivljenje američkoj vojnoj pomoći Tajvanu, prenose mediji. „Bez obzira na količine novca tajvanskih poreskih obveznika koje troše separatističke snage u Tajpeju, bez obzira i na to koliko američkog oružja dobijaju, to neće poljuljati našu odlučnost da rešimo tajvanski problem. Neće ni pokolebati našu čvrstu volju da ostvarimo ponovno ujedinjenje naše domovine“, rekao je Čen Binhua, portparol kineske Tajvanske kancelarije.

On je ocenio da su aktivnosti vlasti na Tajvanu bure baruta, što povećava opasnost od rata u Tajvanskom moreuzu. Poslednjih godina kineska narodnooslobodilačka armija povećala je svoje vojne manevre prema Tajvanu, šaljući borbene avione i ratne brodove da kruže oko ostrva.

AMERIKANCI BI DA KINA SMANJI PODRŠKU RUSIJI – jedan od mogućih ciljeva posete Henrija Kisindžera Pekingu

Ministarstvo odbrane Tajvana je saopštilo da prati kretanje šest brodova kineske ratne mornarice u blizini ostrva. Sjedinjene Američke Države najavile su u petak novi paket vojne pomoći Tajvanu u vrednosti 345 miliona dolara, ali Bajdenova administracija odbila je da javno pruži detalje o sadržaju ovog paketa vojne pomoći, preneo je ranije Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter