Izvor:
30.07.2023 u 10:47
1

MEDVEDEV PODSETIO ŠTA BI SE DESILO U SLUČAJU ZAUZIMANJA RUSKE TERITORIJE: Neprijatelj da se moli za ruske vojnike, jer oni sprečavaju globalni nuklearni sukob

Moskva bi u slučaju zauzimanja dela ruske teritorije bila prinuđena da upotrebi nuklearno oružje, poručio je bivši ruski predsednik

Oružane snage Ruske Federacije ne samo da odbijaju „kontraofanzivu“, već sprečavaju svetski sukob, jer bi Moskva u slučaju zauzimanja dela ruske teritorije bila prinuđena da upotrebi nuklearno oružje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, čestitajući Dan Ratne mornarice.

„Naše oružane snage, odbijajući kontraofanzivu kolektivnog neprijatelja, štite građane Rusije i našu zemlju. To je očigledno svim pristojnim ljudima. Ali osim toga, one sprečavaju svetski sukob. Uostalom, ako zamislimo da je ofanziva Ukrobanderovaca uz podršku NATO-a bila uspešna i da su oni zauzeli deo naše zemlje, onda bismo morali da, na osnovu pravila ukaza predsednika Rusije od 2. juna, upotrebimo nuklearno oružje“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Bivši ruski predsednik je istakao da „drugog izlaza jednostavno nema“.

„Zato, naši neprijatelji treba da se mole za naše vojnike, jer oni ne dozvoljavaju da se svetska nuklearna vatra rasplamsa“, dodao je zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti.

Medvedev je dodao da se supertorpedo „posejdon“ pridružuje čestitkama i preporučuje da se neprijatelji Rusije mole za zdravlje svih ruskih mornara.

„Posejdon“ – „najmoćnije Putinovo oružje“

Poslednjih godina se dosta govori o novom ruskom oružju – ogromnom torpedu „posejdon“, koji bi atomskom eksplozijom mogao da razori lučku i drugu infrastrukturu, pa i cele priobalne gradove.

Kapetan bojnog broda u penziji Igor Kurdin naveo je ranije da je taj torpedo logičan razvoj onoga na čemu se radilo još u vreme SSSR-a. Objašnjava da je postojao projekat razvoja torpeda koji bi detonirao nuklearnu bojevu glavu u blizini kopna, s idejom da pokrene cunami koji bi uništio sve na obali.

Podsetimo, Rusija je proizvela prvi set nuklearnih supertorpeda „posejdon“, izvestio je TASS i dodao da će ovi projektili biti raspoređeni na nuklearnoj podmornici „Belgorod“. Agencija je otkrila i da su uspešno završena odvojena ispitivanja „posejdonovih“ glavnih komponenti, a između ostalog i nuklearnog reaktora koji će torpedu dati sopstveni izvor energije i omogućiti mu neograničen domet.

Reč je, kako su mediji ranije pisali, o „najmoćnijem Putinovom oružju“ koje nema nijedna druga mornarica. To su zapravo džinovski podvodni dronovi, odnosno plovila bez posade koja mogu da nose nuklearne bojeve glave, ali i konvencionalni eksploziv.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MEDVEDEV PODSETIO ŠTA BI SE DESILO U SLUČAJU ZAUZIMANJA RUSKE TERITORIJE: Neprijatelj da se moli za ruske vojnike, jer oni sprečavaju globalni nuklearni sukob”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter