Izvor: TANJUG
30.07.2023 u 09:23
0

TREBA DA SE POŠTUJE DOGOVOR : Prema dogovoru oni trebaju biti u Turskoj,a ne da se vraćaju u Ukrajinu

Predsednik Rusije Vladimir Potin ističućo da ne želi više da se vraća na to pitanje, izjavio je da postoje dogovori sa Turskom o tome da ukrajinski borci iz neonacističke jedinice "Azov" treba da ostanu u Turskoj a ne da se vrate u Ukrajinu,

Pet komandanata „Azova“ vratilo se ranije ovoga meseca u Ukrajinu iz Turske, nakon posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Ankari. Moskva je tada saopštila da to predstavlja kršenje sporazuma o razmeni ratnih zarobljenika.

Ukrajina je krajem septembra prošle godine najavila razmenu sa Rusijom 215 vojnika, uključujući komandante odbrane iz čeličane Azovstal. Pet vojnih komandanata prebačeno je u Tursku, gde je trebalo da ostanu do kraja rata, prema dogovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Russia, Friday, July 28, 2023. (Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Putin je govorio na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu sa liderima afričkim država koji su učestvovali na Samitu Rusija-Afrika, preneo je Rojters.

NOVI NAPAD NA MOSKVU! Opet napad dronovima! (VIDEO)
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter