Izvor: Tanjug
27.12.2020 u 13:22
0

Kina: Za teška krivična dela odgovaraće i deca!

 Kina je snizila starosni osnov za krivičnu odgovornost za pojedina teška krivična dela sa 14 na 12 godina, u naporu da se izbori protiv maloletničkog kriminala.

Prema izmenjenom zakonu, deca uzrasta od 12 do 14 godina biće krivično odgovorna za namerno ubistvo ili namerne povrede koje dovode do smrti ili uzrokuju ozbiljan hendikep krajnje okrutnim sredstvima.

OVO MORATE ZNATI

SNEG NAPRAVIO HAOS U SJENICI: Ne prestaje da pada satima, oko 1.000 meštana bez struje, putevi neprohodni

UPOZORENJE RHMZ: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje

POTRESNE REČI DEDE TEK ROĐENE BEBE: Unuku prihvatam oberučke, njih dve se odričem

HAPŠENJE U NEGOTINU: Osumnjičen za polne radnje na dve devojčice (9)

AGONIJA I DALJE TRAJE: TRI JEZIVA ZLOČINA U SVRLJIŠKOM KRAJU

Zakon će stupiti na snagu 1. marta. 

Mladi od 14 godina koji počine krivična dela, osim onih koja su pomenuta u izmenjenom zakonu, biće izuzeti od krivične kazne, ali bi mogli da budu poslati u popravne domove.

SVE O KORONI

ČELNIK SZO ZABRINUT: PREBRZO POPUŠTANjE – FATALNA GREŠKA

Pogledajte koje mere su na stolu ZA NOVU GODINU: ODLUKA JE JEDNA a 30 članova KRIZNOG ŠTABA različito misle

KLINIKA LAZA LAZAREVIĆ OD DANAS U KOVID SISTEMU: Direktorka ove ustanove bez dlake na jeziku

Trenutno, maloletnici stariji od 16 godina krivično odgovaraju u Kini, a oni između 14 i 16 godina krivično su odgovorni za teška krivična dela poput silovanja, pljačke i ubistava s namerom. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter