Izvor: Sputnik Srbija
17.08.2022 u 16:38
0

Kineska vojska učestvovaće na vojnim vežbama „Vostok 2022“ u Rusiji!

Narodnooslobodilačka armija Kine će poslati trupe da učestvuju na vojnim vežbama „Vostok 2022“ u Rusiji, saopštilo je kinesko Ministarstvo odbrane.

„U okviru godišnjeg plana saradnje između vojske Kine i Rusije, kao i konsenzusa postignutog između strana, Narodnooslobodilačka armija Kine će u najskorije vreme poslati deo svojih trupa u Rusiju na učešće u vežbama ‘Vostok 2022’“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Gutereš doputovao u Lavov! Sledi sastanak sa Zelenskim i Erdoganom!

Napominje se da će u vežbama učestvovati i vojska Indije, Belorusije, Tadžikistana, Mongolije i drugih zemalja.

„Kina šalje svoju vojsku na vežbe kako bi produbila praktičnu i prijateljsku saradnju sa vojskama drugih zemalja, povećala nivo strateške saradnje sa svim učesnicima i poboljšala sposobnost suprotstavljanja različitim pretnjama“, saopštilo je Ministarstvo, napominjući da učešće kineske vojske u vežbama „nema veze sa aktuelnom međunarodnom i regionalnom situacijom“.

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da će u periodu od 30. avgusta do 5. septembra trupe Istočnog vojnog okruga pod rukovodstvom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije biti održana strateška komandno-štabna vežba „Vostok 2022“. U strateškim vežbama, koje će obuhvatiti 13 poligona Istočnog vojnog okruga, zajedno sa trupama okruga biće uključene Vazdušno-desantne snage Rusije, Dalekometna i Vojno-transportna avijacija, kao i trupe stranih država.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter