Izvor: 24sata, Sputnjik
10.01.2024 u 16:49
3

HRVATICA LEČI RUSKE VOJNIKE? Putin Mireli dao državljanstvo (VIDEO)

U intervjuu za Sputnjik, Mirela Jakupanec navodi da je u aprilu 2022. iz Zagreba otputovala za Donbas i da tamo leči ranjene ruske vojnike i civilno stanovništvo.

printscren youtube

Ruski predsednik Vladimir Putin nedavno je potpisao odluku kojom se dodeljuje rusko državljanstvo za 44 stranih državljana, a na popisu se našla i Mirela Jakupanec, za koju Rusi tvrde da je medicinska sestra iz Hrvatske.

Jakupanec, kako pišu Rusi, živi u Donjecku. Sputnjik je objavilo u novembru 2022. navodni intervju s Jakupanec u kojem ona iznosi niz kontroverznih izjava.

USKORO STIŽE „RUVIKI“: Ruska Vikipedija već ima skoro 2 miliona članaka

„Kada sam na internetu videla nehumane postupke ekstremističke organizacije „Azov“ prema ruskim vojnicima i civilnom stanovništvu Donjecke i Luganske Narodne Republike, donela sam odluku da odem u Donbas. Mnogi osuđuju moj izbor, ali mene to neće obeshrabriti. Ja ću nastaviti da lečim vojnike i civilno stanovništvo. Biću uz njih do kraja“ prenosi Sputnjik izjave Jakupanec.

Navode kako je Hrvatica, 2022. imala 42 godine, i kako je u Donbas stigla 20. aprila 2022.

„Avionsku kartu sam kupila pet dana pre polaska. Let je bio 13.04. iz Zagreba, preko Istanbula do Groznog. U to vreme, nije svako mogao da ode u Donbas. Međutim, ja sam dobila garanciju. Od prvog dana pomažem vojnicima. Zbog njih sam i došla“ tvrdi Jakupanec.

„Često sam bila u Donjecku tokom granatiranja. Nalazila sam se nedaleko od mesta udara i uspela sam da se izvučem. Ja se ne bojim za svoj život. Verujem da me čuva Bog. Brinem se za živote ranjenika. Meni nije teško da radim 24 sata u komadu. Za šest meseci mog boravka ovde navikla sam se na taj tempo. Za mene je najveća nagrada, kad ranjenici ozdrave. To mi daje snagu i vetar u leđa“ tvrdi Jakupanec.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “HRVATICA LEČI RUSKE VOJNIKE? Putin Mireli dao državljanstvo (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter