Izvor: BSC HAPPY
24.08.2023 u 09:21
0

OVO SU POGINULI U NESREĆI: Lepa stjuardesa Kristina, najvredniji Prigožinov operativac i još osmoro (FOTO)

U padu aviona u kojem je sinoć poginuo vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, nastradalo je još devet osoba. U pitanju su suosnivač Vagnera, članove grupe i Prigožinov blizak prijatlej. Takođe, poginula su sva tri člana posade. Jedina žena u avionu bila je stjuardesa Kristina Raspopova.

Pored Raspopove i Prigožina, u avionu se nalazilo još osam osoba. Jedan od njih je Valerij Čekalov, šef službe obezbeđenja u grupi Vagner, koji je bio odgovoran za sva kretanja vođe grupe i transportnu logistiku, a takođe je nadgledao Prigožinove ugovore o snabdevanju hranom za vojsku. Navodno, on je bio jedini čovek koji je uvek znao tačnu Prigožinovu lokaciju. On je ujedno važio za jednog od Prigožinovih najbližih prijatleja, još od 2000-ih godina.

Kristina Raspopova, 39-godišnja stjuardesa, jedina je žena koja je poginula nakon što se privatni avion „Embraer Legacy“ srušio u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti u Rusiji. O stradaloj stjuardesi se ne zna mnogo, osim prema podacima ruskih medija, da je njen rođeni brat je zamenik tužioca Jemanželinska Jevgenij Raspopov. tužioca u Čeljabinskoj oblasti. Zaposlila se u kompaniji MNT Aero, radila je po ugovoru, i bila je zadužena za privatne letove. Neposredno pre tragedije, požalila se najmilijima zbog kašnjenja leta.

Sudeći po objavama, radila je u privatnom avionu, a slike iz kabine često je objavljivala na društvenim mrežama.Oboje su navodno rođeni u Kazahstanu, iako na Kristininom profilu piše da je radila u Moskvi.

Kada je odlučila da se osamostali, navodno se iz Kazahstana preselila u Moskvu. „Otišla je u Moskvu da bi ostvarila svoje snove. Imala je jak karakter, bila je vrlo ambiciozna“, ispričala je osoba koja ju je poznavala, a koja je želela da ostane anonimna.


Na spisku strdalih je i Dmitrij Utkin, inače suosnivač Vagenra.

Pored toga, često je putovala. Na njenom profilu piše da je rođena u Moskvi, ali poslednjih nekoliko godina živi u Sankt Peterburgu, piše MSK1.

Prema podacima ruskih medija, Kristina navodno nije bila bliska sa rođenim bratom.

Dmitrij Utkin je operativni komandant Vagner grupe, za koga se navodi da je bio suosnivač organizacije. Bio je visoki oficir u Vojski Rusije je dobio nekoliko Ordena hrabrosti i bio je u redovnoj vojsci do 2013. godine.

Pretpostavlja se i da je po njegovom kodnom ili „pozivnom“ imenu koje je imao u Vojsci Rusije – Vagner, jedinica dobila ime. Kao godina kada je osnovana, uzima se 2014. godina. Njen primarni zadatak je bila podrška ukrajinskim separatistima u Ukrajini, kao i borba za interese Rusije i njenih saveznika širom Afrike i Bliskog istoka. Učestvovala je i u sirijskom građanskom ratu na strani predsednika Bashara al Asada.

NIKO NE VERUJE DA PRIGOŽIN POGINUO U NESREĆI: Još uvek se postavlja pitanje

Važio je za velikog ruskog nacionalistu, za koga se pričalo da ima nacističke tetovaže na svom telu.

U avionu je bio i Jevgenij Makarjan, bivši policajac, koji se Vagner grupi pridružio 2016. godine. Navodno je učestvovao u borbama u Siriji, a nadimak mu je bio Makar.Takođe, u padu aviona poginuo je i Sergej Propustin, čiji je nadimak bio Kedr, a koji se Vagnerovcima pridružio 2015. Prema još uvek nepotrvđenim informacijama, borio se i u Drugom čečenskom ratu, a prema pisanju Dossier Centra, došao je iz jedinice iz koje je Prigožin uzeo lične telohranitelje.

U avionu je, kako se navodi na spisku bio i Aleksandar Totmin, pod nadimkom Tot. U pitanju je mladić koji je na društvenim mrežama voleo da se hvali svojim luksuznim životom, navodi BBC.

Na spisku poginulih putnika je i Nikolaj Matušev. Međutim, ko je on – još uvek se ne zna. Spekuliše se da je on zapravo Nikolaj Matuševič, koji je član Vagnera od 2017. godine.

Poginuli su i komandant aviona Aleksej Levšin i kopilot Rustam Karimov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter