Izvor: Tanjug
24.08.2023 u 09:20
1

JAPAN U PROBLEMU: Kina donela DRASTIČNU ODLUKU

Kina je od danas suspendovala uvoz svih morskih proizvoda poreklom iz Japana, saopštila je kineska carina.

Kina je od danas suspendovala uvoz svih morskih proizvoda poreklom iz Japana, saopštila je kineska carina.

Carina je navela da će nastaviti da prati situaciju u vezi sa ispuštanjem prečišćene radioaktivne vode iz japanske nuklearke „Fukušima“ i prilagoditi relevantne regulatorne mere.

Japan je počeo danas da ispušta prečišćenu radioaktivnu vodu iz razorene nuklearne elektrane „Fukušima“ u Tihi okean.

ŠOKANTNE OPTUŽBE: Britanski mediji tvrde da Kina Rusiji šalje naoružanje

Japanska vlada odobrila je taj potez pre dve godine, a prošlog meseca to je odobrila i Agencija Ujedinjenih nacija za atomsku energiju (IAEA) za nuklearku koja je teško oštećena u cunamiju i zemljotresu 2011. godine.

Kina je ponovila danas snažno protivljenje tom potezu Japana, navodeći da japanska strana ne bi trebalo da nanosi sekundarnu štetu lokalnom stanovništvu zbog svojih „sebičnih interesa“ i da je to pitanje od šireg interesa.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će Kina preduzeti mere za zaštitu mora i javnog zdravlja, kao i da će pojačati praćenje nivoa radijacije u svojim vodama nakon ispuštanja prečišćene radiokativne vode iz Fukušime.

Tokio je zauzvrat kritikovao Kinu zbog širenja „naučno neutemeljenih tvrdnji“, preneo je Rojters.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “JAPAN U PROBLEMU: Kina donela DRASTIČNU ODLUKU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter