Izvor: rt.com
24.08.2023 u 08:31
1

NIKO NE VERUJE DA PRIGOŽIN POGINUO U NESREĆI: Još uvek se postavlja pitanje

Analitičar Sergej Markov o Prigožinovom avionu koji se srušio kod Tvera

Iako je Rosaviacija navela Prigožinovo ime među onima na listi putnika u avionu, nije eksplicitno proglasila šefa Vagnera mrtvim. Sinoć kasno, ruski zvaničnici su rekli da su pronašli osam tela, iako do tada nijedno ime nije bilo. Svi su opisani kao teško izgoreli.

PMC „Vagner” je možda izgubio dvojicu svojih najuticajnijih lidera odjednom. Hajde da pokušamo da shvatimo šta se dogodilo sa avionom Jevgenija Prigožina analizira Sergerj Markov.
Markov dalje piše 23. avgusta svet je  šokirala je vest o padu aviona u Tverskoj oblasti. Srušio se poslovni mlaznjak Embraer 600 sa repnim brojem RA-0279, čiji je vlasnik Jevgenij Prigožin, biznismen i osnivač PMC Vagner. Savezna agencija za vazdušni saobraćaj tvrdi da su u srušenom avionu, pored Prigožina, bili i sam Vagner, Dmitrij Utkin i još osam ljudi. Jedna od verzija onoga što se dogodilo je teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi. Ranije su bili uspešni u operacijama fizičkog eliminisanja novinarke Darije Dugine i vojnog komesara Vladlena Tatarskog.
Rosavijacija objavila imena putnika srušenog aviona koji je pao u Taverskoj oblasti

Međutim, organizacija pada aviona sa rukovodstvom Vagnerovog PMC-a zasenjuje sve. Postoji još jedna verzija. U nju, inače, uopšte ne želim da verujem. Neki Telegram kanali, pozivajući se na očevice, javljaju da su se neposredno pre pada poslovnog aviona čula dva pucnjava na nebu, dodaje on Uzimajući u obzir činjenicu da se nedaleko od mesta pada nalazi, kako kažu, PVO sistem S-400, uzrok tragedije može biti i PVO.

Neki vojni blogeri su prilično otvoreni u vezi sa ovim. Očigledno, politikolog Sergej Markov je to nagovestio u svom Telegram kanalu.

„Niko ne veruje da je ovo slučajna nesreća“, napisao je specijalista.

Istina, u svim svojim narednim objavama Markov krivi ukrajinske specijalne službe. U slučaju da se potvrdi smrt Prigožina i Utkina, to će postati „glavno dostignuće Ukrajine ove godine“ i „poklon“ za Dan nezavisnosti, primećuje ekspert.

“Death is not the end, it’s just the beginning of something else,” says Dmitry Utkin (Wagner; off-screen) talk about the inevitable. “We will all go to Hell, but we will be the best in Hell,” sums up #Yevgeny_Prigozhin.#Wagner #WagnerPMC #WagnerGroup #Prighozin #PrigozhinDead pic.twitter.com/WtDCvCVcbm

— Bad God (@ocohan) August 24, 2023


Neki ruski mediji identifikovali su repni broj aviona kao RA-02795, za koji se veruje da pripada Prigožinu. Prema sajtu za praćenje letova FlightRadar24, drugi avion povezan sa Prigožinom sa repnim brojem RA-02878 otišao je iz Moskve ubrzo nakon prvog, ali se vratio na zemlju nakon što su se pojavile vesti o nesreći. Nijedan od ovih izveštaja nije zvanično potvrđen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKO NE VERUJE DA PRIGOŽIN POGINUO U NESREĆI: Još uvek se postavlja pitanje”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter