Izvor: Informer
01.10.2023 u 22:08
0

KOBNA GREŠKA DONALDA TRAMPA ZBOG KOJE BI MOGAO IPAK IZA REŠETAKA!!! Otužen za OVO UOČI IZBORA

Ukoliko bi se utvrdilo da je Tramp postupio protivzakonito pokušavajući da poseduje vatreno oružje, to bi donekle odražavalo optužbe sa kojima se trenutno suočava sin Džoa Bajdena, Hanter, koji je ovog meseca optužen za kupovinu vatrenog oružja kao zabranjeno lice.

Bivši američki predsednik Donald Tramp možda je prekršio zakone o vatrenom oružju ako je kupio, kako se tvrdi, pištolj dok je bio predmet federalne optužnice tokom nedavne predsedničke kampanje u Južnoj Karolini, rekli su tužioci u sudskom podnesku u petak, piše RT.com.

Tramp je dobio na poklon pištolj ‘Glok’ od vlasnika prodavnice oružja u Samervilu

– Okrivljeni je ili kupio pištolj kršeći zakon i uslove puštanja na slobodu ili želi da izvuče korist od pogrešnog uverenja svojih pristalica da je to uradio – navodi se u sudskom podnesku.

– Bilo bi posebno federalno krivično delo, a samim tim i kršenje uslova za puštanje optuženog na slobodu, da on kupi oružje dok se čeka da optužnica bude podignita – dodaje se.

„OVO ĆE SE DESITI NA KOSOVU I METOHIJI“: Šta je LAZANSKI PREDVIDEO 2019?!?

Trampu, kandidatu republikanaca uoči predsedničkih izbora u SAD 2024. godine, vlasnik prodavnice oružja u Samervilu u Južnoj Karolini je ranije ove nedelje poklonio pištolj ‘Glok’ na kojem je urezan njegov lik.

U sudskom podnesku se dodaje da je Tramp rekao da je „morao da kupi jedan“ i da je član njegove kampanje postavio video-snimak na društvene mreže u kojem kaže: „Predsednik Tramp kupuje (Glok) u Južnoj Karolini!“

Osoblje je kasnije izbrisalo objavu na društvenim mrežama i pojasnilo da bivši američki predsednik nije kupio ili uzeo vatreno oružje.

Međutim, ovu verziju događaja doveli su u pitanje federalni tužioci u sudskom podnesku u petak, koji su naveli da je tvrdnja „direktno u suprotnosti sa video-snimkom na kojem se vidi da optuženi poseduje pištolj“.

Ljudi iz Trampove kampanje su kasnije objavili izjavu u kojoj se kaže: „Predsednik Tramp nije kupio ili uzeo vatreno oružje. Jednostavno je nagovestio da ga želi.“

Sud tvrdi da bi bivši predsednik mogao da utiče na potencijalne svedoke

Bivši predsednik, tvrdi sud, mogao bi da utiče na potencijalne svedoke ili grupu porotnika praveći „omalovažavajuće i zapaljive napade“ na ljude uključene u krivične istrage protiv Trampa.

Ranije je specijalnog savetnika Džeka Smita, koji vodi istragu o Trampovoj navodnoj ulozi u napadu na američki Kapitol 6. januara 2021. i slučaju poverljivih dokumenata na Floridi, nazvao „poremećenom osobom“.

Trampovi advokati su tvrdili da bi nametanje zakletve vodećem predsedničkom kandidatu predstavljalo kršenje njegovih „sloboda iz Prvog amandmana“.

Ukoliko bi se utvrdilo da je Tramp postupio protivzakonito pokušavajući da poseduje vatreno oružje, to bi donekle odražavalo optužbe sa kojima se trenutno suočava sin Džoa Bajdena, Hanter, koji je ovog meseca optužen za kupovinu vatrenog oružja kao zabranjeno lice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter