Izvor: RT
18.07.2023 u 09:09
0

KOMPANIJA „MARS“ FINANSIRA NACISTE IZ KIJEVA: NAJMANJE 25 MILIONA DOLARA od SLATKIŠA otišlo na ZLOČINE

Tužilaštvo Moskovske oblasti pokrenulo proveru zbog sumnje da američka prehrambena kompanija finansira Oružane snage Ukrajine

Jedan od vodećih svetskih proizvođača prehrambenih proizvoda, kompanija „Mars“, čiji rad proverava tužilaštvo u Rusiji, prijavio je da je Ukrajini doniralo najmanje 25,5 miliona dolara, prenose „RIA Novosti“.

Prema navodima kompanije, sredstva su usmerena u humanitarne svrhe, ali rusko tužilaštvo ne isključuje mogućnost da su sredstva korišćena za finansiranje Oružanih snaga Ukrajine.

RUSKA PVO OPLELA PO PEŠADIJI: OPŠTA BEŽANIJA JURIŠNIKA – ne znaju šta ih je snašlo (VIDEO)

Na zvaničnom sajtu kompanije postoje tri objave o donacijama Ukrajini. Prva je od 1. marta prošle godine, u kojoj generalni direktor „Marsa“ Grant Rid tvrdi da je kompanija „zaprepašćena onim što se dešava u Ukrajini“ i zato, „za podršku rešavanju ove humanitarne krize izdvaja dva miliona dolara“.

Ako je verovati kompaniji, novac je bio namenjen „za osnovne potrebe dece i njihovih porodica u Ukrajini i traženje azila“, kao i za „pomoć kućnim ljubimcima“ preko dobrotvornih organizacija „Sejv d čildren“ (Save the Children) i „Hjuman sosajti internešnal“ (Humane Society International).

Druga objava je od 30. marta 2022. godine, u njoj je korporacija objavila nameru da donira još deset miliona dolara u gotovini i proizvodima. A u maju 2023. „Mars“ je najavio još jednu donaciju od 13,5 miliona dolara, što je treće i poslednje takvo saopštenje za javnost do danas.

SMRT U DELIĆU SEKUNDE: RUSI pogodili UKRAJINSKI TRANSPORT – STRAHOVITA EKSPLOZIJA (VIDEO)

Novac i proizvodi se, sudeći po saopštenjima kompanije, šalju preko Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Kancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice, Agencije UN za rodnu ravnopravnost i drugih humanitarnih organizacija.

Pored toga, „Mars“ je obećao da će da otvori fond za direktne donacije od zaposlenih u kompaniji. Svaki doprinos biće udvostručen iz sredstava korporacije. Međutim, nema javnih podataka koliko je novca i za koje konkretne potrebe prikupljeno i poslato u Ukrajinu.

Danas se saznalo da je tužilaštvo Moskovske oblasti pokrenulo proveru zbog sumnje da „Mars“ finansira Oružane snage Ukrajine. Kako je tužilaštvo odgovorilo na pitanje podnosioca žalbe – šefa „Saveznog projekta za bezbednost i borbu protiv korupcije“ Vitalija Borodina – provera će trajati još najmanje mesec dana.

„PUTIN JE GENIJE, IGRA PETODIMENZIONALNU ŠAHOVSKU PARTIJU“: AMERIČKI KOMANDOS priznao da su ZELENSKI i NATO PORAŽENI

„Mars“ je jedan od najvećih svetskih proizvođača hrane, osnovan 1911. godine, sa sedištem u Meklinu, Virdžinija, SAD. Brendovi ove kompanije koji su poznatiji našem tržištu su čokolade „mars“, „snikers“, „baunti“, kao i „orbit“ žvake.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter