Izvor: Blic.rs
25.05.2020 u 07:00
0

KORONA U RUDNIKU ZLATA: U Južnoafričkoj Republici ZARAŽENA 164 rudara

Rudnik zlata „Mponeng“ u Južnoafričkoj Republici privremeno je zatvoren nakon što je kod 164 rudara utvrđeno prisustvo virusa korona, saopšteno je danas iz ovog rudnika.

Rudnik, koji se smatra najdubljim na svetu. Na njega otpada oko 7,4 odsto ukupne proizvodnje zlata ove kompanije.

OVO MORATE ZNATI

Reprezentacija Srbije vicešampion Evrope u PES fubalu!

OVAJ GRAD JE SRPSKI EL DORADO Svi će pohriliti tamo zbog novog otkrića!

TUČA MIGRANATA, SEVALI NOŽEVI

LABORATORIJA U VUHANU: Imamo tri živa virusa, niti jedan nije kovid-19!

Kompanija , koja upravlja rudnicima i u drugim delovima Afrike, u Južnoj Americi i Australiji, saopštila je da je testirala 650 ljudi u ovom rudniku od kada je prošle sedmice detektovan prvi slučaj. Utvrđeno je da su 164 radnika zaražena.

– Kao mera predostrožnosti i nakon razgovora sa regulatorom, operacije su privremeno zaustavljene da bi se utvrdili svi kontakti, a celi prostor dezinfikovao, uključujući ključnu infrastrukturu –  navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je većina slučajeva asimptomatska i da će svi zaraženi biti izolovani u skladu sa zdravstvenim protokolima.

Ovaj rudnik prošle godine zapošljavao je više od 5.000 ljudi.

Kao što je slučaj sa svim rudnicima Južnoafričke Republike i ovaj rudnik, koji je prošle godine zapošljavao više od 5.000 ljudi, ponovo je otvoren u aprilu ali sa samo 50 odsto kapaciteta. I u ostalim rudnicima drugih kompanija registrovano je prisustvo virusa korona.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter