Izvor:
18.09.2023 u 22:50
0

KOVID PONOVO PRETI: Nemačko ministarstvo zdravlja naložilo vakcinaciju starijih od 60 godina

U Nemačkoj raste broj zaraženih virusom korona. Ministar zdravstva Karl Lauterbah (Lauterbach) pozvao je na vakcinaciju pre jeseni.

„Kovid infekcija nije prehlada, nije mala stvar“, rekao je Lauterbah u ponedeljak. Ljudi stariji od 60 i u rizičnim grupama treba da smanje rizik od trajnih oštećenja kao što je long kovid, tako što će se vakcinisati.

Šezdesetogodišnji ministar se prethodno vakcinisao.

PALA KLEŠČEJEVKA? Ruska vojska krenula u kontranapad (VIDEO)

Vakcina kompanije Biontek (Biontech) koja je prilagođena aktuelnim varijantama virusa, treba da bude dostupna od ponedeljka. Za ovu sezonu vakcinacije očekuje se 14 miliona doza. Reč je o vakcini prilagođenoj omikron soju KSBB.1.5.

Lauterbah je rekao da se ove jeseni ponovo može očekivati mnogo zaraženih, ali i da u staovništvu postoji širok imunitet.

Mere ograničavanja kontakta nisu potrebne, ali svako treba da se zaštiti ako spada u rizičnu grupu. To znači i da nosi masku u prostorijama sa mnogo ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter