Izvor: Happy BSC
26.12.2022 u 15:26
0

KRENULO VRAĆANJE: Belgijska kompanija za transakcije hartijama od vrednosti proslediće sredstva ruskom depozitaru

Belgijsko ministarstvo finansija odobrilo je oslobađanje „određenih zamrznutih sredstava i ekonomskih resursa“ koji pripadaju ruskim investitorima. Naime, kompanija za transakcije hartijama od vrednosti Euroklir proslediće sredstva ruskom nacionalnom depozitaru (NSD), ali samo ukoliko pojedinci iz Rusije ne podležu sankcijama EU.

BESMISLENOST SANKCIJA EU PREMA RUSIJI:Brisel od marta platio Moskvi 106 milijardi dolara za sirovine

Prema podacima Euroklira, sistem je obustavio plaćanja ruskim investitorima u vrednosti od skoro 120 milijardi evra, a imovinom može da raspolaže do 7. januara naredne godine. Ruski NSD je prošle nedelje dobio sličnu dozvolu od ministarstva finansija Luksemberga gde se nalazi još jedan veliki međunarodni depozitar Klirstrim.

Euroklir i Klirstrim obustavili su transakcije sa računima NSD 28. februara, a 3. juna su blokirali njegove račune nakon što je NSD stavljen na listu sankcija EU. Evropska komisija je u oktobru saopštila da zemlje članice EU imaju pravo da odobre transakcije koje su neophodne za raskid ugovora i sporazuma sa ruskim investitorima koji su sklopljeni pre nego što je NSD sankcionisan.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter