Izvor: BSC Happy
03.04.2023 u 21:11
0

SLUČAJ ZAPOROŽJE: Tik pred katastrofu!

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju posetiće u sredu rusku baltičku eksklavu Kalinjingrad kako bi razgovarao o bezbednosti Zaporoške nuklearne elektrane, koja se nalazi u blizini linije fronta između ruskih i ukrajinskih snaga.

Grosi je prošle nedelje posetio fabriku na ukrajinskoj teritoriji koju kontroliše Rusija. On je rekao da se situacija pogoršala i da su se vojna aktivnost oko tog mesta – najvećeg nuklearnog objekta u Evropi – intenzivirala.

Grosi i nekoliko nacionalnih lidera su u više navrata upozoravali da bi napadi na elektranu – za koje su Ukrajina i Rusija međusobno krivile – mogli da izazovu katastrofu sličnu Černobilju.

„IMATE JOŠ VREMENA DA ODETE, INAČE ĆETE BITI UNIŠTENI“: Zelenski preti Rusima!

Kijev je optužio Rusiju da koristi objekat kao skladište oružja, što Moskva poriče. Ruske novinske agencije su ranije izvestile da će Grosi posetiti Moskvu da razgovara o Zaporožju, pozivajući se na visokog diplomatu.

Ruske snage kontrolišu fabriku od prvih nedelja rata.

Prošlog oktobra, predsednik Vladimir Putin naredio je svojoj vladi da prebaci fabriku, njenu imovinu i osoblje u novi ruski entitet, potez koji je Kijev proglasio eksproprijacijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter