Izvor: Novosti
01.11.2021 u 12:22
0

LAVROV ODLUČNO PORUČIO: Mora se sprečiti prelivanje terorizma i pretnja od trgovine narkoticima iz Avganistana!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov smatra da je glavni zadatak Rusije da spreči destabilizaciju centralnoazijskih republika sa kojima se graniči Avganistan.

– Pre svega, mora se sprečiti destabilizacija susednih država, prelivanje terorizma i pretnja od trgovine narkoticima iz Avganistana. Te pretnje je potrebno suzbiti unutar Avganistana – izjavio je Lavrov televiziji „Rosija 24“.

PROČITAJTE JOŠ: Australijski premijer Skot Morison negirao je da je lagao Emanuela Makrona!

Ministar je podvukao da je stabilnost u tim državama posebno važna za Moskvu.

– Ona je važna, jer između nas i centralnoazijskih država nema nikakvih granica, praktično sa svima imamo bezvizni režim – pojasnio je on.

Pokret „Taliban“ je, nakon povlačenja američke vojske iz Avganistana početkom avgusta, intenzivirao napade na vladine snage, 15. avgusta su zauzeli Kabul i sledećeg dana objavili da je rat završen. U noći 31. avgusta Avganistan su napustili i poslednji američki vojnici i objavili kraj 20. godišnjeg prisustva SAD u zemlji.

PROČITAJTE JOŠ: ENGLESKA: U sudaru dva voza 17 ljudi završilo u bolnici

Talibani su početkom septembra objavili sastav privremene vlade. Na čelo vlade je postavljen Mohamad Hasan Ahund, koji je za vreme prve vlade „Talibana“ bio ministar spoljnih poslova i bio pod sankcijama UN od 2001. godine.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter