Izvor: Novosti
30.08.2021 u 16:28
0

LAVROV OTKRIO PLAN AMERIKE: Na udaru je i Srpska Pravoslavna Crkva

Ruska pravoslavna crkva je pod snažnim pritiskom iz SAD koji ima za cilj uništenje pravoslavnog jedinstva.

VAŽNO: 

VUČIĆ SA URSULOM FON DER LAJEN! Predsednik 1. septembra ima niz važnih sastanaka!

Danas 2.335 novozaraženih, preminulo 12 pacijenata!

VELIKO PRIZNANJE: Ulica u Paraliji dobija ime Dragana Markovića Palme (GALERIJA)

UHAPŠEN PAR OSUMNJIČEN ZA UBISTVO LJUBOMIRA TRNIĆA

To je posebno primetno u Ukrajini, Belorusiji i nizom drugih država i regiona, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ministar je podsetio da ruska diplomatija tesno sarađuje sa RPC koja ima svoje crkve u mnogim državama.

– Ona je pod najjačim pritiskom brojnih zapadnih država, pre svega SAD koje imaju za cilj uništenje jedinstva pravoslavlja u svetu. Najštetniju ulogu ima vaseljenski patrijarh koji je pokušao da unese raskol, iako mu nije baš uspelo, u kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Takve pokušaje vidimo i u Belorusiji, Siriji, Libanu, na Balkanu, gde je Srpska pravoslavna crkva na meti snažnih napada – rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je naglasio da RPC nosi svoje vrednosti u inostranstvo, što pomaže postizanju ciljeva spoljne politike Rusije.

– Pre svega, to se tiče očuvanja tradicionalnih duhovnih i moralnih vrednosti koje su takođe na meti velikih napada neoliberalne elite u nizu zapadnih država – zaključio je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter