Izvor: Kurir.rs
30.10.2023 u 13:18
0

„CELA PORODICA MI JE TAMO, DECA PIŠU IMENA NA TELU DA SE ZNA KO SU AKO POGINU“: Lekar iz Palestine koji živi u Nišu očajan

Lekar iz Palestine dr Hajthm Tajm, koji kao pedijatar radi u Niškoj banji, pre 35 godina došao je u Srbiju, nastanio se u Nišu, gde sada sa svojom porodicom živi i radi. Ovde se i oženio, dobio troje dece, a za to vreme jednom godišnje odlazio je da poseti rodbinu u Palestini.

Poslednji put u tamo je bio u julu mesecu, a od kada je počeo rat u Izraelu svakodnevno strahuje za bezbednost svoje porodice. Dr Hajthm Tajm kaže da žali zbog svakog izgubljenog života u ovom sukobu.

– Ratuje vojska, ona vrši i genocid, masakr nevinih ljudi. Svakog dana čuje se o nekom novom masakru, samo brojimo ljude. Čuo sam da deca pišu imena na nogama i rukama da bi se znalo ko je dete, ako pogine. Žalosno – rekao je dr Hathajm Tajm.

„Ako ne poginu od bombi, poginuće od zaraznih bolesti“

– Zamislite bolnice bez struje, zamislite kako tamo radi intenzivna nega, kako rade inkubatori… Ako se to nastavi još malo oni koji ne poginu od bombi, poginuće od zaraznih bolesti. Toliko dugo, niti struje, niti vode, ništa… To je zatvor, niko ne sme da uđe i izađe – ispričao je dr Tajm.

Njegova majka i četiri sestre i dalje su u Jerusalimu, a on svakoga dana pokušava da se čuje sa njima.

– Cela porodica mi je tamo, svi mi žive tamo. Oni jesu moji, ali ni drugi meni nisu manje bitni. Ne postoji ništa vrednije od ljudskog života. Mnogo dugo sam ovde, ali nisam zaboravio da sam Palestinac iz Jerusalima. Nisam zaboravio grad gde sam se rođen, gde sam završio školu, gde sam imamo svoje drugare, društvo, rodbinu, to nisam zaboravio – rekao je dr Tajm.

Narod, iako naviknut na ovakve situacije sada najviše pati, rekao je dr Tajm u emisiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter