Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
17.08.2023 u 19:45
0

LUKAŠENKO OTKRIVA da je Rusija već OSTVARILA GLAVNI CILJ u Ukrajini i šta je uslov da se Belorusija UKLJUČI U RAT

Beloruski predsednik ocenio je da Ukrajina nikada neće biti tako agresivna prema Rusiji nakon završetka ovog rata, kao što je bila ranije

Rusija je već ostvarila glavni cilj Specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

„Ukrajina nikada neće biti tako agresivna prema Rusiji nakon završetka ovog rata, kao što je bila ranije. Ukrajina će biti drugačija. Ljudi na vlasti (tamo) biće oprezniji, pametniji, lukaviji ako hoćete“, rekao je Lukašenko ukrajinskoj novinarki Dijani Pančenko tokom dvosatnog intervjua.

Prema njegovim rečima, Belorusija će uvek pomagati Rusiji, ali ne planira da se uključuje u aktuelni sukob u Ukrajini, ukoliko prvobitno ne bude napadnuta i ukoliko Ukrajinci ne pređu granicu sa Belorusijom. On je takođe podvukao da je Minsk spreman da odgovori i da se odbrani, bez obzira na to da li će pretnja doći iz Ukrajine, Poljske ili baltičkih zemalja.

Lukašenko je ujedno dodao da smatra da je bilo moguće izbeći konflikt u Ukrajini, te da isto tako misli da je to moguće i sada. U razgovoru sa ukrajinskom novinarkom, Lukašenko je pojasnio da je mišljenja da je Kijev propustio šansu da spreči rat, te da se sadašnji predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nije snašao zbog svog političkog neiskustva kada je došao na vlast, zbog čega je na njega Zapad, a pre svega Sjedinjene Države, uspešno izvršio pritisak.

„Uvek ćemo pomagati Rusiji, to su naši saveznici. Vi znate da vama pomaže 55 zemalja, a Rusiji tako otvoreno pomaže samo Belorusija“, istakao je on.

Lukašenko je prokomentarisao i situaciju oko Krima i rekao da predsednik Rusije Vladimir Putin nikada nije insistirao da bi Minsk trebalo da prizna da je to ruska teritorija, kao što se nije mešao ni u to kakav će biti stav Minska po pitanju Abhazije.

Odgovarajući na pitanje o tome da li je ruski lider zabrinut zbog trenutne situacije, Lukašenko je odgovorio da je kao jedan „u potpunosti normalan i iskusan čovek“ Putin zabrinut jer je situacija teška.

Ipak, iako je Rusija zainteresovana da dođe do kraja sukoba, SAD, kako je ocenio, nisu, zbog čega Vašington hrani samoljublje Zelenskog, i tako utiču na to da se konflikt nastavi.

Lukašenko je ovaj put iskoristio priliku da se lično obrati direktno ukrajinskom predsedniku, te je u intervjuu za ukrajinske medije njemu poručio da bi rukovodstvo Ukrajine trebalo da uradi sve kako bi zaustavilo sukob.

LUKAŠENKO POKAZAO PUTINU GDE SU POLJACI RASPOREDILI VOJSKU: Evo koji je RUSKO-BELORUSKI ODGOVOR (VIDEO)

„Rekao bih mu: ‘Vlado, u zemlji ti je rat, u tvojoj zemlji. Potrebno je da se uradi sve kako ne bi bilo još gore. Šta se desilo, desilo se. Za to treba da odgovaraju oni koji su za to krivi. Ali, sada je potrebno zaustaviti se. Neophodno je zaustaviti negativan razvoj događaja. A negativno će biti pre svega za Ukrajinu“, objasnio je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter