Izvor: Sputnik Srbija
28.08.2022 u 12:08
0

MAĐARSKA PROTIV ANTIRUSKIH SANKCIJA: Gas se ne transportuje u vozu ili ruksaku! Evropa neće moći da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata!

Mađarska ne želi da razgovara o bilo kakvim sankcijama protiv Rusije koje se tiču isporuka nafte i gasa, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, prenosi portal „Teleks.hu“.

Mađarska nije spremna ni da razgovara o bilo kakvim daljim sankcijama u sferi energetike, ni za gas, ni za naftu. I želeo bih da kažem da u tome nismo jedini“, rekao je Sijarto na forumu „Tranzit“ u mađarskom gradu Tihanj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PETER SIJARTO: Zemlje Istoka su postale pokretač ekonomskih promena u svetu!

Kako je objasnio, na poslednjoj sednici saveta ministara spoljnih poslova EU, na kome je razgovarano o ograničavanju uvoza nafte iz Rusije, nekoliko kolega mu je prišlo i pitalo ga je: „Peter, Vi ste protiv, zar ne? Uz vas smo!“.

Po rečima Sijarta, „pošto nije moguće da se prirodni gas transportuje u vozu ili u ruksaku“, Evropa neće moći da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata.

„Nema evropske bezbednosti isporuka bez ruskih izvora energije“, konstatovao je šef mađarske diplomatije.

Kako je dodao, vlada zemlje je jasno definisala nacionalne interese i ne plaši se da ih sledi, iako se Mađarska stalno suočava sa pritiskom i „političkom ucenom“, štiteći nacionalne interese.

Po rečima Sijarta, oni koji govore istinu nalaze se pod pritiskom liberalnog mejnstrima i ukoliko u zemlji politička stabilnost nije na određenom nivou i, shodno tome, politička hrabrost, onda se ne usuđuju da deluju u sopstvenim interesima.

Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da antiruske sankcije nisu poljuljale Moskvu, nego da je Evropa izgubila već četiri vlade i da se nalazi u ekonomskoj i političkoj krizi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter