Izvor: Telegraf.rs
14.05.2023 u 21:59
0

ZELENSKI U IZNENADNOJ POSETI U PARIZU: Večeras razgovara sa Makronom o vojnoj podršci Ukrajini

Pre nego što je odleteo u Pariz, Zelenski je sa Šolcom u Berlinu razgovarao o planiranoj kontraofanzivi svoje zemlje

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je večeras u iznenadnu posetu Parizu gde će razgovarati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Kako je ranije saopšteno je iz Makronovog kabineta, Francuska je poslala avion po Zelenskog u Nemačku, gde se ranije danas sastao sa kancelarom Olafom Šolcom, javlja Asošiejted pres.

Makronov kabinet je saopštio je da će dvojica lidera razgovarati tokom večere i da će Makron „potvrditi nepokolebljivu podršku Francuske i Evrope da se Ukrajina ponovo uspostavi u njenim legitimnim granicama i da odbrani njene fundamentalne interese“.

Oni će takođe razgovarati o vojnim i humanitarnim potrebama Ukrajine i „dugoročnijim perspektivama za povratak mira u Evropi“, saopštio je kabinet francuskog predsednika.

Francuska je Ukrajini isporučila određenu količinu naoružanja, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, lake tenkove, haubice i drugo oružje i gorivo.

Pre nego što je odleteo u Pariz, Zelenski je sa Šolcom u Berlinu razgovarao o planiranoj kontraofanzivi svoje zemlje.

Zelenski je rekao da će cilj biti oslobađanje okupiranih područja unutar međunarodno priznatih granica Ukrajine, a ne napad na rusku teritoriju.

„NE MOŽEMO“: Zelenski tuguje za propalom KONTRAOFANZIVOM
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter