Izvor: Tanjug
14.05.2023 u 20:50
0

DETALJNO JE OBJASNIO: Prigožin sugerisao mogućnost da je Rusija oborila svoje avione

Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat negirao je u nedelju da je Ukrajina bila umešana u obaranje aviona.

Vlasnik i vođa ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, danas je sugerisao da postoji mogućnost da su četiri ruska vojna aviona koja su se navodno srušila u regionu koji se granici sa Ukrajinom možda oborena od strane ruskih snaga.

„ČUPAĆEMO TI ZUBE KLEŠTIMA“: Prigožin obećao Makronu

“Četiri aviona, ako nacrtate krug na mestima gde su pali… I odete na internet i vidite koje PVO oružje može biti u blizini tih krugova, možete da napravite sopstvene verzije događaja“, rekao je Prigožin na video snimku koji je objavio na svom kanalu na Telegramu. Prigožin, čije su snage glavni ruski oslonac u borbama za grad Bahmut, je više puta kritikovao rusku vojsku zbog njene strategije u Ukrajini i zbog navodnog neuspeha da Vagner snabde dovoljnim količinama municije“, prenosi AP.

Ruski zvaničnici nisu komentarisali izveštaje da su se dva borbena aviona, Su-34 i Su-35, kao i dva vojna helikoptera Mi-8 srušila u subotu u Brjanskoj oblasti.

Tokom rata, prekogranično granatiranje je više puta pogađalo rusku oblast Brjansk, koja se nalazi u blizini ukrajinskih pokrajina Černihiv i Sumi.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter