Izvor: Sputnjik
04.10.2022 u 09:39
0

MASK POZVAO ZELENSKOG DA IZBEGNE PRETNJU SVETU ZBOG SUKOBA SA RUSIJOM: „Masovna eskalacija rata naneće veliku štetu svima“

Američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask pozvao je predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da izbegne veliku pretnju celom svetu zbog sukoba sa Rusijom.

KRIM JE FORMALNO DEO RUSIJE: Ilon Mask izneo predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini u 4 tačke!

Nakon što je Maks objavio na Tviteru da sumnja u mogućnost pobede Ukrajine u slučaju sveobuhvatnog rata sa Rusijom i predložio svoje viđenje rešavanja sukoba, što je izazvalo oštre reakcije i negodovanje ukrajinske strane, kao odgovor na to Zelenski je objavio anketu među korisnicima Tvitera s pitanjem koji Ilon Mask im se više sviđa – „onaj koji podržava Ukrajinu ili Rusiju“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– I dalje podržavam Ukrajinu, ali sam siguran da će masovna eskalacija rata naneti veliku štetu Ukrajini, a možda i celom svetu – napisao je Mask u komentaru na objavu Zelenskog. 

Ranije je američki biznismen predložio svoje viđene rešavanja sukoba u Ukrajini. Mask je naveo četiri tačke „ukrajinsko-ruskog mira“ i pozvao korisnike da izraze svoj stav prema nacrtu. Sa biznismenom se do sada slaže 58,7 odsto učesnika ankete, dok je protiv – 41,3 odsto.

Prema njegovom planu, trebalo bi da se održi „ponovno glasanje u aneksiranim regionima pod nadzorom UN“, Krim ostaje „formalno deo Rusije, kakav je bio od 1783. godine (pre Hruščovljeve greške)“, davanje garancija za vodosnabdevanje Krima i neutralan status Ukrajine.

Nakon burnih reakcija na ovaj post, Mask je nastavio da piše o situaciji u Ukrajini.

On je ukazao na superiornost Rusije po broju stanovnika i otvorio anketu o tome da li ljudi u Donbasu i na Krimu imaju pravo da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Referendumi o ulasku DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije održani su od 23. do 27. septembra. Prema rezultatima obrade 100 odsto glasačkih listića u DNR, 99,23 odsto izašlih glasalo je za prisajedinjenje Ruskoj Federaciji, u LNR – 98,42 odsto, u Hersonskoj oblasti – 87,05 odsto, u Zaporoškoj oblasti – 93,11 odsto.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i lideri Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti potpisali su sporazume o pristupanju ovih regiona Rusiji. Ceremonija je održana u moskovskom Kremlju.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter