Izvor:
26.11.2019 u 10:45
0

MASOVNA HAPŠENJA U TURSKOJ: Vlasti naredile hapšenje 168 osoba povezanih sa mrežom Fetulaha Gulena!

Turske vlasti naredile su danas hapšenje 168 osoba, među kojima i vojne službenike, za koje se sumnja da su povezani sa mrežom Fetulaha Gulena koja se sumnjiči za organizovanje državnog puča 2016. godine.

Kako je saopštila kancelarija istanbulskog tužioca, naređeno je hapšenje dva civila i 52 vojna službenika, uključujući dva penzionisana pukovnika, jednog aktivnog potpukovnika i dva bivša majora koji su ranije izbačeni iz vojske.

Kako se navodi, više od polovine osumnjičenih je već uhapšeno u toku jutra, a policija je saopštila da je uhapsila osobe osumnjičene da su koristile šiftovanu aplikaciju za razmenu poruka, koju koristi i Gulenova mreža.

U centralnoj provinciji Koniji izdati su nalozi za hapšenje 50 osoba.

U poslednje tri godine uhapšeno je 77.000 osoba, a oko 150.000 javnih službenika, vojnih službenika i drugih je otpušteno ili suspendovano sa posla.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter