Izvor: BSC Happy
10.02.2023 u 14:58
0

MORAVJECKI SAOPŠTIO: Varšava predložila da se bivši predsednik Gruzije leči u Poljskoj

Gruzijski zvaničnici kažu da bivši predsednik simulira ozbiljnost svog stanja kako bi dobio prevremeno puštanje na slobodu.

Varšava je predložila gruzijskoj vladi da se bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili leči u Poljskoj, izjavio je u petak premijer Mateuš Moravjecki, sa ciljem da reši spor oko tretmana bivšeg gruzijskog lidera u zatvoru.

Sakašvili, koji je predvodio bivšu sovjetsku republiku kao prozapadni reformator od 2004. do 2013. godine, služi šestogodišnju kaznu za zloupotrebu položaja, optužbu za koju on i njegove pristalice kažu da je politički motivisana.

PORAZ RUSIJE JE SMISAO POSTOJANJA POLJSKE: Moravjecki zamerio Zapadu što se umorio od pomaganja Ukrajini

Sakašvili je više puta štrajkovao glađu dok je bio u zatvoru i izjavio da su ga trovali. Njegovo zdravlje se drastično pogoršalo i izgubio je preko 40% svoje telesne težine od oktobra 2021. godine, prema zdravstvenim kartonima koje je podelio njegov politički saveznik i portparol porodice Giorgi Čaladze.

Gruzijski zvaničnici kažu da bivši predsednik simulira ozbiljnost svog stanja kako bi dobio prevremeno puštanje na slobodu i da su obezbedili adekvatnu zdravstvenu negu u klinici u Tbilisiju gde je u pritvoru mesecima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Sakašvilijev tim traži dozvolu da bude pušten ili prebačen u inostranstvo radi lečenja.

– Poljska je dala predlog gruzijskoj vladi da bi Mihail Sakašvili mogao da se leči u Poljskoj – rekao je Moravjecki na konferenciji za novinare u Briselu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter