Izvor: Tanjug
20.01.2022 u 16:33
0

Međunarodne aviokompanije obnovile letove za SAD

Velike međunarodne aviokompanije nastavile su danas normalno da saobraćaju nakon niza otkazivanja letova u sredu zbog straha da bi uvođenje 5G mobilnih mreža u SAD ugrozilo bezbednost.

Britiš Ervejs, Lufthanza (DLAKY), Ol Nipon, Džepen erlajns (JAPSY) i Emirejts su najavili otkazivanje ili promenu letova za SAD, ali su potvrdili da se danas ne očekuju dalja otkazivanja i da se usluge vraćaju u normalu, prenose strani mediji.

Džepen erlajns je u saopštenju naveo da je primio potvrdu od FAA (Federalne uprave za vazduhoplovstvo) da više nema problema sa radom Boinga 777 i da će nastaviti sa letovima ka SAD kao i obično.

Ol Nipon, još jedan japanski prevoznik, naveo je da će letovi koji počinju danas pratiti uobičajeni raspored na osnovu obaveštenja FAA da nema bezbednosnih problema.

Nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je da će od danas raditi normalno i prema rasporedu sa prethodno planiranim tipovima aviona za njihove letove za SAD.

Emirejts, koji je obustavio letove na devet američkih aerodroma, saopštio je da će usluge u Čikagu, Dalas Fort Vortu, Majamiju, Njuarku, Orlandu i Sijetlu biti nastavljene sutra.

Avio-kompanija je saopštila da će joj obaveštenje FAA omogućiti da bezbedno obnovi sve destinacije do SAD do subote.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter